Η εκδήλωση με θέμα «ΘΑΛΑΣΣΑ 2021 – ζήσε τη θάλασσα, γνώρισε τη Ναυτιλία», θα διοργανωθεί φέτος, για πρώτη χρονιά στο Πολυθεματικό πάρκο στην Επίχωση και στο χώρο του Παλιού Λιμανιού στις 23 Οκτωβρίου.


Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη, στόχος της είναι να δώσει σε όλους την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της θάλασσας και να γνωρίσουν όλες τις πτυχές και τις εκφάνσεις της μέσα από πολλές εκδηλώσεις και δράσεις που θα διοργανωθούν από δεκάδες οργανισμούς, φορείς και ομάδες πολιτών που έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχέση με τη θάλασσα.


Ο Δήμος Λεμεσού  θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους επισκέπτες της εκδήλωσης για μια σειρά από θέματα όπως:
1. Την επιτήρηση της καθαρότητας της θάλασσας του κόλπου της Λεμεσού και τα μέτρα καταστολής της ρύπανσης
2. Καθαριότητα ακτών, μέσα από εκστρατείες καθαριότητας των παραλιών και του βυθού με τη συνεργασία οργανισμών, ΜΚΟ, και ομάδων πολιτών
3. Τη θεσμοθέτηση του ετήσιου θεσμού Blue Limassol Forum, με θέματα σχετικά με τη γαλάζια οικονομία
4. Τη διενέργεια της πρώτης στο είδος της Μελέτης Εκτίμησης Κινδύνων (Risk Assessment Study), για τον κόλπο της Λεμεσού, από όλες τις πιθανές πηγές κινδύνων από τη θάλασσα και τις ακτές. Τη μελέτη την συγχρηματοδοτεί ο Δήμος μας με το Πανεπιστήμιο Frederick. Η μελέτη απασχολεί πέραν των 30 επιστημόνων και σε αυτή έχουν εμπλακεί πέραν των 110 ενδιαφερομένων μερών (κυβερνητικές αρχές, οργανισμοί και εταιρίες). Η μελέτη έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον από ξένα ΜΜΕ, πανεπιστήμια, εμπορικά επιμελητήρια και δημαρχεία παράκτιων πόλεων. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα ανακοινωθούν εντός Νοεμβρίου.
5. Τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας στην καρδιά της Λεμεσού το οποίο θα δίνει έμφαση στη γαλάζια οικονομία και τον τομέα των ναυτιλιακών υπηρεσιών. Η αποστολή του θα είναι η ανάδειξη των προκλήσεων της γαλάζιας οικονομίας και η ανάπτυξη  λύσεων και τεχνολογικών εργαλείων, προϊόντων και υπηρεσιών από νέους επιχειρηματίες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Αυτό το Κέντρο θα λειτουργεί σε άμεση συνεργασία και διασύνδεση με τα δύο πανεπιστήμια της πόλης μας που διαθέτουν τμήματα θαλάσσιων σπουδών, καθώς και με άλλους σχετικούς επαγγελματικούς φορείς και ερευνητικά κέντρα.

 

 

Διαβάστηκε 386 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top