Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι ζητούν ανάληψη ευθυνών από τον δήμο και άλλους αρμόδιους φορείς χωρίς να βρίσκουν το δίκιο τους

Του Χρήστου Χαραλάμπους

 

Αυτοκίνητα που κινούνται σε ατέλειωτες ουρές σε ένα μονόδρομο, δημιουργώντας ένα πανδαιμόνιο με τα καυσαέρια και τα κορναρίσματά τους, άλλα οχήματα σταθμευμένα κι στις δύο πλευρές του δρόμου, κάτοικοι που αναγκάζονται να φιλονικούν με οδηγούς που σταθμεύουν και αποκλείουν τις εισόδους των σπιτιών τους, σκουπίδια σε σωρούς ή ακόμα και πεταμένα στο δρόμο και ανοικτούς χώρους και μια σειρά άλλων αυθαίρετων δραστηριοτήτων, είναι η εικόνα που καταγράφεται σε περιοχή της συνοικίας Αγίας Φύλας.

Μια ανυπόφορη κατάσταση την οποία βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, εντοπίζοντας οι ίδιοι την πηγή του κακού στη λειτουργία ιδιωτικού νοσοκομείου ενταγμένου στο ΓεΣΥ, το οποίο ταυτόχρονα με την παροχή υπηρεσιών βρίσκεται και σε διαδικασία ανανέωσης και επέκτασης των κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεών του. Επιπλέον οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι επιρρίπτουν ευθύνες για την κατάσταση αυτή και στον Δήμο Λεμεσού για ενέργειες ή και παραλείψεις που αφορούν ιδιαίτερα στο κυκλοφοριακό αλλά και την καθαριότητα.

Εκφράζοντας την απόγνωσή τους για τα όσα καθημερινά και καθ’ όλο σχεδόν το εικοσιτετράωρο βιώνουν, oι επηρεαζόμενοι κάτοικοι δεν κρύβουν και την αγανάκτησή τους από το γεγονός ότι σε διαβήματά τους τόσο προς τον Δήμο Λεμεσού όσο και προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και άλλους αρμόδιους φορείς δεν βρήκαν καμιά ανταπόκριση. «Είτε δεν απάντησαν σε επιστολές μας, είτε αρνήθηκαν έστω να ακούσουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας και να μας δώσουν κάποιες εξηγήσεις…» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον δήμο, σε σχετική επιστολή τους προς τον δήμαρχο οι κάτοικοι παραθέτουν λεπτομερώς την κατάσταση ζητώντας να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να εκλείψουν τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν.

Πέραν από τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν, παρατίθενται και μια σειρά από άλλα σοβαρά υγειονομικής φύσεως ζητήματα. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

Οι κάτοικοι καθαρίζουν καθημερινά έξω από τα σπίτια τους, μάσκες, γάζες, αποτσίγαρα και άλλα σκουπίδια

-Ασθενοφόρα σταθμεύουν έξω από τα σπίτια του κόσμου μεταφέροντας ασθενείς σε φορεία και δεν είναι λίγες οι φορές που τα ασθενοφόρα περιμένουν ώρα έξω από τα σπίτια.

-Ασθενείς σε φορεία ή καροτσάκια μετακινούνται από το ένα κτίριο στο άλλο.

-Γίνεται μεταφορά αποβλήτων σε καροτσάκια υπεραγοράς από το ένα κτίριο στο άλλο.
-Παρατηρούνται αναθυμιάσεις περίεργων αερίων από την ταράτσα του κτιρίου.

-Γίνεται ξεβούλωμα αποχετεύσεων σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.

-Ασθενείς εξετάζονται σε κοντέινερ.

-Δεν υπάρχει καθόλου χώρος πρασίνου σε μία γειτονιά καυσαερίου και τσιμεντούπολης.

Πέραν από τα προβλήματα οχληρίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι περίοικοι, επισημαίνουν και το γεγονός ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί έχει πέσει κατακόρυφα και η αγοραστική αξία των ακινήτων στη γύρω περιοχή.

Απαντήσεις στα παράπονα και τις ανησυχίες των επηρεαζόμενων κατοίκων (έτσι όπως αναφέρονται και στη σχετική επιστολή προς τον Δήμο Λεμεσού) ζητήσαμε από τον δημοτικό γραμματέα Χρίστο Ευσταθιάδη, ο οποίος μας ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν κάποιες τροχαίες ρυθμίσεις στην περιοχή που περιλαμβάνουν κάποιες μονοδρομήσεις, on street parking και κάποιες σημάνσεις απαγόρευσης στάθμευσης με στόχο την ορθή διαχείριση της κυκλοφορίας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι έχουν διευθετηθεί και κάποια άλλα υγειονομικής φύσεως ζητήματα που είχαν παρατηρηθεί.

Ο κ. Ευσταθιάδης, αναγνωρίζοντας ότι «υπάρχει ακόμα κυκλοφοριακό πρόβλημα παρά τις ρυθμίσεις που έγιναν και τις συστάσεις που γίνονται από την Τροχονομία», ανέφερε ότι θα δοθούν εκ νέου οδηγίες στην Τροχονομία για έλεγχο της κατάστασης.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα ζητήματα που σχετίζονται με υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται από το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο και τη γενικότερη διαχείριση των ιδιωτικών χώρων του, ο κ. Ευσταθιάδης μας ανέφερε ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία αφορούν το ίδιο το νοσοκομείο και τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τα γραφεία Διοίκησης του νοσοκομείου, ζητήσαμε από κάποιον αρμόδιο για να δώσει κάποιες διευκρινίσεις και εξηγήσεις για τα συγκεκριμένα ζητήματα, ωστόσο, παρά το ότι μας διαβεβαίωσαν ότι θα επικοινωνούσε κάποιος μαζί μας, αυτό δεν έγινε ποτέ. Άκαρπη ήταν και η προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο Υγείας, αφού σε όλες μας τις προσπάθειες τα τηλέφωνα ή έδειχναν κατειλημμένα ή δεν απαντούσαν.

ΠΗΓΗ: https://dialogos.com.cy

 

Διαβάστηκε 3585 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top