Στον καθαρισμό της παραλίας «Ακτή Ολυμπίων Β’» προχώρησαν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας και της εκστρατείας #EUBeachCleanup, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Ναυτιλίας και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, που μαζί με τον δήμαρχο Λεμεσού συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό της.

 

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε ότι είναι σημαντικό για τη ναυτιλία, να αναδείξει μια διαχρονική πρωτοβουλία και προτεραιότητα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

Ταυτόχρονα, συνεχάρη τους διοργανωτές της εκστρατείας, «που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών για την ανάγκη να προστατεύσουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα και τις ακτές μας».

 

Σημείωσε, δε, ότι το Υφυπουργείο θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, με μια ολοήμερη εμπειρία, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, στις 23 Οκτωβρίου, στην επίχωση Λεμεσού, που θα στοχεύει να φέρει κοντά την κοινωνία των πολιτών στη θάλασσα και τη ναυτιλία.

 

«Καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, να αγαπήσει τη θάλασσα, να αγαπήσει τις ακτές μας και να τις διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού», είπε. Από πλευράς της, η επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου ανέφερε ότι η θάλασσα είναι υπεύθυνη πολύ περισσότερο για το οξυγόνο που αναπνέουμε από ό,τι τα δάση και θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι, καθώς τα οικοσυστήματα μας φθίνουν.

 

«Χαίρομαι που τα τελευταία χρονιά γίνεται μια τεράστια στροφή ως προς τη συμμετοχή μας στο πλαίσιο της αποκατάστασης», τόνισε και υπέδειξε ότι «ένας καθαρισμός δεν έχει καμία σημασία από μόνος του αν δεν προλάβουμε την επόμενη φορά να μη λερώσουμε, γιατί στόχος μας πρέπει να είναι να μην παράγουμε απόβλητα».

 

Τέλος, ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε ότι αυτή η εκδήλωση στέλνει το μήνυμα ανάγκης για προστασία του μεγαλύτερου περιουσιακού μας στοιχείου, της θάλασσας και των ακτών μας. «Ενώνουμε δυνάμεις μέσα από αυτήν την κοινωνική συμμαχία για να προστατεύσουμε το περιβάλλον», συμπλήρωσε

Διαβάστηκε 113 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top