Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

 

Ο Δήμος Λεμεσού για όλη την εβδομάδα 16 – 22 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε αρκετές δράσεις. Διεξάγονταν ξεναγήσεις με τη συνοδεία ξεναγού, στον Πράσινο Περίπατο σε Θρησκευτικά και Ιστορικά Μνημεία (έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα), με δωρεάν συμμετοχή. Επιπρόσθετα, ο δήμος σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού διοργάνωσε ποδηλατική διαδρομή στο γραμμικό πάρκο Γαρύλλη, ενώ για μια μέρα η οδός Ανεξαρτησίας μετατράπηκε σε πεζόδρομο.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, «ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών είναι ιδιαίτερα σημαντικός, γι’ αυτό ο Δήμος Λεμεσού στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας πέρασε το μήνυμα στους δημότες πως ο μόνος τρόπος για να συμβάλουμε στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος είναι να μάθουμε να χρησιμοποιούμε μέσα φιλικά προς το περιβάλλον».

 

Ακολούθως υπενθύμισε πως δεν πρόκειται να λυθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα των πόλεων, αν δεν αποφασίσουμε να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου, αλλάζοντας νοοτροπία και κουλτούρα.

 

Διαβάστηκε 188 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top