Την ικανοποίηση του από την απόφαση του Δήμου Λεμεσού να μεταφέρει δυο εκδηλώσεις για την 60η Γιορτή του Κρασιού, σε ορεινές κοινότητες, εξέφρασε το πρωί ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης.

 
Ο κ. Χαμπιαούρης συναντήθηκε το πρωί με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη και την πολιτιστική λειτουργό Σκεύη Αντωνιάδου, όπου ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της απόφασης για διοργάνωση δυο εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της μεγάλης λαϊκής γιορτής, στις κοινότητες Άρσος και Δωρός, στις 10 και 17 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.


Η απόφαση του Δήμου Λεμεσού να μεταφέρει εκδηλώσεις της γιορτής στον τόπο καταγωγής της, στην κοιτίδα του κρασιού, ικανοποιεί το γραφείο μας, ανέφερε ο Επίτροπος και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο, καθώς και στη διάδοση των οινικών προϊόντων.


Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, συνέχισε, αναδεικνύουν το ρόλο που έχουν να επιδείξουν οι ορεινές κοινότητες στην παραγωγή του οίνου και της κουμανδαρίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι αυτό θα θεσμοθετηθεί από εδώ και πέρα στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού της Λεμεσού.


Εξάλλου, ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως ο Δήμος αποφάσισε να εντάξει από φέτος, δυο εκδηλώσεις στη βάση της οινοπαραγωγής του τόπου, στα κρασοχώρια και στα κουμανταροχώρια.


Έτσι λοιπόν, πρόσθεσε, στο πλαίσιο της γιορτής, θα οργανωθούν δυο εκδηλώσεις, η πρώτη στο παραδοσιακό κρασοχώρι Άρσος (10/10) και η δεύτερη στο παραδοσιακό κουμανταροχώρι Δωρός (17/10), με μουσική, χορό τραγούδια, παραδοσιακά εδέσματα και φυσικά κρασί.


Περισσότερες λεπτομέρειες για τις φετινές εκδηλώσεις της Γιορτής του Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, θα δοθούν το απόγευμα σε διάσκεψη Τύπου, στο δημόσιο κήπο Λεμεσού, όπου θα τοποθετηθεί στη θέση της και η παραδοσιακή φιγούρα του βρακά.


ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 750 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top