Για το θέμα της δημιουργίας νησίδας επί της Λεωφόρου Ομονοίας, η εφημερίδα «Λεμεσός», πραγματοποίησε δημοσκόπηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της και συγκεκριμένα στο γκρουπ «Η ΛΕΜΕΣΟΣ». Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, απάντησαν 1538 συμπολίτες μας, από τους οποίους οι 1465 συμφωνούν με τη δημιουργία νησίδας, ενώ 73 από αυτούς διαφωνούν.

omonoias-4


Σας παραθέτουμε αυτούσια μερικές από τις απόψεις των συμπολιτών μας:


Σ.Θ.
ΝΑΙ, εφόσον πρώτα κάνουν παράλληλα παρκινγκ όπως στη λεωφόρο Μακαρίου. Να μην καταστραφούν τα μαγαζιά.

 

Χ.Χ.
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει κάτι με το παρκάρισμα στην Ομονοίας. Δεν είναι λογικό 4 λωρίδες δρόμος και να δουλεύει η μιάμιση λωρίδα.

 

Κ.Τ.
Όχι. Να δοθεί βάση να ανέβει η ποιότητα της οδήγησης του Κύπριου πολίτη. Να γίνονται νησίδες, αλλά αν δεν πιάσεις το κακό από την ρίζα, δε λύνεται.

 

Α.Χ.
Είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος σε ολόκληρη τη Λεμεσό. Δεν θέλει και ερώτημα. Και επειδή οι Κύπριοι νομίζουμε ότι ο δρόμος μας ανήκει, χωρίς νησίδες δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξουν ξανά δυστυχήματα. Επιπλέον, ας τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους. Αν όχι σε όλους, τουλάχιστον στους πιο πολυσύχναστους.

 

Ν.Ο.
Είναι ένας πολύ επικίνδυνος δρόμος. Tέσσερις λωρίδες και λειτουργεί η μία ή οι δυο. Πρέπει να βρεθεί λύση για το παρκινγκ, γιατί ως λαός είμαστε ανεύθυνοι και εγωιστές, με αποτέλεσμα να έχει ο δρόμος αυτός καταντήσει καρμανιόλα.

 

Μ.Ν.
Σίγουρα πρέπει να γίνει κάτι στην Ομονοίας κι όχι μόνο. Αλλά μελετημένα και σωστά. Οι νησίδες κι ό,τι άλλο πρόχειρο, χωρίς σωστή μελέτη φέρνει άλλα προβλήματα. Συνολική και μελετημένη λύση όπου υπάρχουν προβλήματα κι όχι λύσεις της στιγμής.

 

Ο.Ο.
Είναι η μόνη λεωφόρος στην Κύπρο που κρατάω την αναπνοή μου όταν πρέπει να τη διασχίσω. Οι οδηγοί κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Παρκάρουν όπου λάχει. Προσπερνούν δίχως προειδοποίηση. Γίνεται ο χαμός! Επομένως, επιβάλλεται η τοποθέτηση νησίδας.

 

Μ.Η.
Ταυτόχρονα πρέπει να δημιουργηθούν και χώροι στάθμευσης, για μείωση των ατυχημάτων και της αταξίας.


Χαράλαμπος Θεοπέμπτου: Για έναν όμορφο και ελκυστικό δρόμο
Tη δική του παρέμβαση στο γκάλοπ της εφημερίδας μας έκανε και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος έθεσε μερικά ερωτήματα για την καλύτερη λειτουργία της λεωφόρου. Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτησή του:
«Ποιος είναι ο στόχος;
α) Να εξυπηρετηθούν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τον δρόμο;
Τότε κάνεις νησίδα και οτιδήποτε άλλο θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται με ψηλές ταχύτητες, χωρίς πεζούς κ.λ.π. Τι κάνουν τα καταστήματα σε έτσι περιοχή;
β) Να εξυπηρετηθεί και να αναπτυχθεί η εμπορικότητα της περιοχής;
Τότε παίρνεις μέτρα όπως τα συστήματα κατευνασμού της ταχύτητας για να μην μπορούν τα αυτοκίνητα να αναπτύσσουν ψηλή ταχύτητα και να νιώθουν ασφάλεια πεζοί & ποδηλάτες. Κάνεις τον δρόμο όμορφο και ελκυστικό, ένα χώρο που όλοι θα θέλουν να επισκεφθούν Υπάρχουν και πρότυπα γι’ αυτό π.χ. Living Streets, με πράσινο, δέντρα, διασταυρώσεις κ.λ.π.».


 

 

Διαβάστηκε 1154 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top