Ως θέμα ασφάλειας προς τους οδηγούς και όχι μόνο, έθεσε το θέμα της νησίδας στη λεωφόρο Ομονοίας, ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Αντρέας Νικολάου. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως τάσσεται υπέρ της νησίδας, καθώς όπως και στο παράδειγμα της Νίκου Παττίχη, έπειτα από την προτροπή των ειδικών, πραγματοποιήθηκε παρόμοιο έργο, έτσι σταμάτησαν οι προσπεράσεις και οι αναστροφές.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο για on street parking, ξεκαθάρισε πως «αυτό θα το κρίνει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, όπως έπραξε με τη Μακαρίου, τη Μακεδονίας, έτσι θα κάνουν και με την Ομονοίας. Φυσικά παίζει ρόλο το δημαρχείο και αν χρήζει να γίνουν, τότε θα γίνουν, γιατί ας μη ξεχνάμε ότι αποτελεί έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους, αφού συνδέει το λιμάνι με τη Λεμεσό και άλλες πόλεις», κατέληξε.

 

Από πλευράς του ο δημοτικός σύμβουλος ΑΚΕΛ Γιώργος Επαμεινώνδας, επισήμανε πως πρόκειται για ένα δρόμο ο οποίος σχεδιάστηκε τη δεκαετία του ‘70 για να συνδέει το Νέο Λιμάνι με τους υπεραστικούς δρόμους. «Αυτό έγινε με τη γνώση και τις προδιαγραφές της τότε εποχής. 45 χρόνια μετά η θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, ώστε να λειτουργεί πλέον η Ομονοίας ως ένας δρόμος μέσα στο κλειστό, αστικό πλαίσιο του ΣΒΑΚ», πρόσθεσε.Σχετικά με την πολυσυζητημένη νησίδα, ο κ. Επαμεινώνδας, ξεκαθάρισε πως αν ο σύγχρονος σχεδιασμός της Ομόνοιας προβλέπει νησίδα, τότε θα γίνει, έστω και σε προσωρινό μεταβατικό στάδιο. «Ο λόγος πρέπει να δοθεί στους ειδικούς», είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ - Φάκελος Ομονοίας: Η πιο επικίνδυνη λεωφόρος της πόλης

 

Με την περίπτωση με της Νίκου Παττίχη παρομοίασε την κατάσταση της λεωφόρου Ομονοίας, ο δημοτικός σύμβουλος ΔΗΣΥ Μιχάλης Βασιλείου. Περιγράφει πως στην πρώτη περίπτωση, για χρόνια η αστυνομία ήταν υπέρ στο να γίνει η νησίδα, «από τον καιρό που ήταν επικεφαλής της Τροχαίας Λεμεσού ο Μιχάλης Κατσουνωτός, δηλαδή πάνω από 10 χρόνια».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως λόγω της αντίδρασης των καταστηματαρχών, δυστυχώς δε γίνεται, γιατί αυτοί οι δρόμοι εμπίπτουν στο Τμήμα Δημοσίων Έργων και δεν υπήρχε βούληση όπως επιβάλλεται, λόγω οδικής ασφάλειας. «Το ίδιο πρέπει να γίνει και με την Ομονοίας, από τα φώτα του λιμανιού μέχρι τα φώτα της οδού Πάφου», τόνισε.
Φυσικά πρέπει να γίνουν και on street parking, ενώ ταυτόχρονα εκεί και όπου πρέπει, να εγκατασταθούν φώτα τροχαίας, σε τουλάχιστον δύο σημεία, ώστε να υπάρχει σωστή ρύθμιση, «διότι αν η νησίδα καταλαμβάνει όλη την επικράτεια μιας λεωφόρου, τα αυτοκίνητα δε θα μπορούν να εισέλθουν από τους παράδρομους». Εν κατακλείδι, ο κ. Βασιλείου συμπλήρωσε πως για τον ίδιο πάνω από όλα είναι η οδική ασφάλεια και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Διαβάστηκε 1031 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top