Μετά τον χώρο στάθμευσης της ΕΣΕΛ θα τοποθετηθεί σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και στο παραθαλάσσιο πάρκο

Πρόβλημα, θεωρούν οι πολίτες ότι είναι η έλλειψη των χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Λεμεσού, όπου επικρατεί μια εικόνα χάους, καθώς βλέπουμε πολλά αυτοκίνητα να σταθμεύουν παράνομα ακόμη και σε πεζοδρόμια. Ένα φαινόμενο, το οποίο πολλοί παρατηρούν ότι εξαπλώθηκε έπειτα από την αύξηση των τελών με την τοποθέτηση ελεγχόμενης εισόδου (μπάρας) στον χώρο στάθμευσης της ΕΣΕΛ. Από την άλλη, ο δήμος φαίνεται αρκετά ικανοποιημένος από τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, τόσο από άποψη εσόδων που εισέπραξε κατά τη διάρκεια των δέκα μηνών που χρησιμοποιείται, όσο και από το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν αποδεχθεί τη λειτουργία των park and ride, προχωρώντας έτσι ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή της βιώσιμης κινητικότητας.


Σε συνέντευξή του για το θέμα στη «Λ», ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης επισημαίνει ότι στόχος αυτού του ενιαίου συστήματος ελέγχου των χώρων στάθμευσης, είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός ο τρόπος διαχείρισης των δημοτικών χώρων στάθμευσης και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες. Παράλληλα, σημειώνει ότι ήδη ο δήμος είναι στη διαδικασία αλλαγής του τρόπου ελεγχόμενης στάθμευσης και στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μόλου, εισάγοντας έξυπνα συστήματα στάθμευσης.


Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος τονίζει ότι με την ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόζει σιγά - σιγά η Λεμεσός το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), αφού με τον τρόπο αυτό προωθείται η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι τα Δημόσια Έργα προχωρούν στον σχεδιασμό του σταθμού λεωφορείων στον χώρο στάθμευσης της ΕΣΕΛ, που αφορά ακόμα μια δράση του ΣΒΑΚ. 


Επιπλέον, δήλωσε πως το Υπουργείο Μεταφορών ήδη διενεργεί και άλλες κυκλοφοριακές μελέτες για την εφαρμογή του ΣΒΑΚ τόσο στην πόλη μας, όσο και σε άλλες πόλεις του νησιού. Μια απ’ αυτές τις μελέτες, την οποία και αναμένει το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού, είναι η κυκλοφοριακή μελέτη για τη μονοδρόμηση της Ανεξαρτησίας.

 

 

Εδώ και 10 περίπου μήνες, έχει τοποθετηθεί μπάρα στον χώρο στάθμευσης της ΕΣΕΛ. Παρατηρούμε ότι τις πλείστες φορές είναι άδειο. Πώς το σχολιάζετε;
Μπορεί τις καθημερινές ημέρες και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες να φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές θέσεις κενές, όμως είναι ένα θέμα που το παρακολουθούμε. Λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτό θα εξακολουθήσει να υφίσταται και με τη λήξη της. 
Αν το θέμα εξακολουθεί να υπάρχει τότε επεξεργαζόμαστε λύσεις /ρυθμίσεις οι οποίες θα έχουν κύριο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

 

Θεωρείτε ότι οι τιμές που έχουν καθοριστεί είναι προσιτές για τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να έχουν οικονομικές δυσκολίες; Επειδή πέραν των δύο ωρών το κόστος αυξάνεται κατά €1 την ώρα.
Οι συγκεκριμένες τιμές καθορίστηκαν μετά από μελέτη και με βάση την όλη φιλοσοφία που λειτούργησε αυτός ο χώρος στάθμευσης, ως ένα χώρος μη μόνιμης στάθμευσης αλλά εναλλάξιμης, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους πολίτες χωρίς να ψάχνουν συνεχώς για ελεύθερους χώρους. Σημειώνουμε ότι με τις προηγούμενες τιμές χρέωσης, δεν υπήρχαν καθόλου ελεύθεροι χώροι από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ, από τη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή, καθώς τα ίδια αυτοκίνητα καταλάμβαναν τις θέσεις parking για πολλές ώρες.

 

 

Είσαστε ικανοποιημένοι ως Δήμος Λεμεσού από τη χρήση του όσον αφορά το θέμα εσόδων;
Τα έσοδα είναι ικανοποιητικά λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χώρος λειτούργησε λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας και συνεχίζει να λειτουργεί μέσα σε ιδιόμορφες συνθήκες.

 

 

Ποιος χειρίζεται τον συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης;
Συντονιστής του χώρου είναι η Τροχονομική Υπηρεσία του δήμου και υπάρχουν φρουροί ασφαλείας για τη φύλαξη του χώρου και για την εξυπηρέτηση του κοινού.

 

 

Πώς μπορεί ο κόσμος να πληρώσει; Επειδή γνωρίζουμε ότι τα μηχανήματα δε δέχονται κάρτα.
Μπορεί κάποιος να πληρώσει με κέρματα και χαρτονομίσματα (€5, €10, €20). Υπάρχουν σχετικές οδηγίες στις μηχανές πληρωμής και μεγάλη πινακίδα στην είσοδο του χώρου. Σύντομα οι μηχανές θα μπορούν να δέχονται και κάρτες.

 

 

Τι προνοεί το ΣΒΑΚ για την ΕΣΕΛ; Πότε σκοπεύετε να προχωρήσετε στην εφαρμογή του;
Στο χώρο αυτό, το ΣΒΑΚ προνοεί την εγκατάσταση του κεντρικού σταθμού λεωφορείων της πόλης. Ο σχεδιασμός του σταθμού προχωρεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, με τη συναίνεση του δήμου.

 

 

Εάν το parking της ΕΣΕΛ γίνει κεντρικός σταθμός λεωφορείων, θα κοπούν τα δέντρα; Επίσης, θα «χαθούν» οι υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης;
Θέσαμε δύο όρους στα Δημόσια Έργα: πρώτο, να διασωθούν όλα τα δένδρα και δεύτερο, να διατηρηθεί ο υφιστάμενος αριθμός των χώρων στάθμευσης, ακόμα και κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών.

 

 

Έχετε σκέψεις για τοποθέτηση μπαρών και σε άλλους δημόσιους χώρους στάθμευσης; Τι θα γίνει αν τοποθετηθεί μπάρα στο parking της Επίχωσης για παράδειγμα; Δεν θα αποτρέψουμε τους συμπολίτες μας να μεταβαίνουν στην περιοχή του Μόλου και του Κάστρου;
Είμαστε στη διαδικασία αλλαγής του τρόπου ελεγχόμενης στάθμευσης τόσο εντός όσο εκτός οδού, εισάγοντας έξυπνα συστήματα στάθμευσης. 
Ήδη ετοιμάζονται οι όροι των προσφορών και θα είμαστε έτοιμοι εντός Οκτωβρίου. 
Τα νέα αυτά συστήματα στόχο έχουν, όχι να αποτρέψουν, αλλά να εξυπηρετήσουν χωρίς ατέρμονες μετακινήσεις του πολίτη με σκοπό τη βιώσιμη κινητικότητα.

 

 

Διαβάστηκε 8096 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top