Την Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού. Ένα από τα θέματα που το απασχόλησε, και ενδιαφέρει το ευρύ κοινό, είναι το κατά πόσο θα διεξαχθεί ή όχι η Γιορτή του Κρασιού. Ένας θεσμός σήμα-κατατεθέν για την πόλη της Λεμεσού που διοργανώνεται από το 1960. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν δύο απόψεις. Η πρώτη έλεγε «να μην γίνει λόγω πανδημίας», η δεύτερη έλεγε να γίνει με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες που έδωσε το Υπουργείο Υγείας, δηλαδή είσοδος μόνο για άτομα που κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 3 εβδομάδων ή πιστοποιητικό ανάρρωσης 6 μηνών.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Λεμεσού ανακοίνωσε ότι δικαιούται το κοινό να εισέλθει στο χώρο με την προσκόμιση safepass (5€ το εισιτήριο και με μάσκα η διακίνηση) αλλά είσοδος στις παραστάσεις του κηποθεάτρου, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις μόνο για εμβολιασμένους.  

 

Στο τέλος επικράτησε η δεύτερη άποψη με το σκεπτικό ότι «οι θεσμοί δεν αναβάλλονται». Να τονίσουμε ότι οι οδηγίες του Υπουργείου μιλούν για δυνατότητα αξιοποίησης του 75% της χωριτικότητας του θεάτρου.

 

Η Γιορτή του Κρασιού αναμένεται να αρχίσει στις 09 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Το ολοκληρωμένο πλαίσιο και οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν τις επόμενες μέρες. Σας παραθέτουμε τις βασικές του γραμμές που αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
1. Η είσοδος στο Δημόσιο Κήπο θα επιτρέπεται με την προσκόμιση Safe Pass, όπως προνοείται στον κανονισμό αρ. 82 του διατάγματος του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 3.9.21. (ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ). 

Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι στα 5€ και για επισκέπτες 12 με 18 ετών το εισιτήριο θα είναι 3€.
2. Στο κηποθέατρο θα διοργανωθούν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, επιθεωρήσεις και show. 
3. Ο βρακάς θα στηθεί κανονικά στο χώρο όπως κάθε χρόνο. 
4. Στα 5 εστιατόρια-ταβέρνες θα υπάρχει ζωντανή μουσική από καλλιτέχνες και σχήματα όλες τις νύχτες της Γιορτής. 
5. Δεν θα δίνεται δωρεάν χύμα κρασί και τα οινοποιεία δεν θα σερβίρουν κρασί για λόγους γευσιγνωσίας. Θα πωλείται εμφιαλωμένο κρασί για το κοινό. 
6. Δεν θα στηθούν περίπτερα στο χώρο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

7.Θα διοργανωθούν στο χώρο του Δημόσιου Κήπου εκθέσεις γελοιογραφίας και φωτογραφίας με θέμα το κρασί όπως επίσης και διαλέξεις στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο.

8.Την Κυριακή 10  και 17 Οκτωβρίου το μεσημέρι, ο Δήμος θα διοργανώσει εκδηλώσεις για το κρασί σε δύο Κρασοχώρια της επαρχίας μας.

 

Διαβάστηκε 4397 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top