Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου με τη συνοδεία του δήμαρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, δημοτικούς συμβούλους κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επιθεώρησαν εργοτάξια και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη σημαντικών έργων, ενώ συνεχάρη τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για τις προσπάθειες αναβάθμισης της πόλης με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς έργων.

 


Συγκεκριμένα, επιθεώρησαν τέσσερα μεγάλα εργοτάξια, όπως ο δρόμος Λεμεσού-Σαϊττά, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα κόστους 40εκ. ευρώ, δυο από τα οκτώ μεγάλα έργα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και αναζωογόνηση συνοικιών συνολικού κόστους 13εκ. ευρώ, καθώς και το Κέντρο Καινοτομίας. 

 


 «Η Λεμεσός δεν είναι μόνο η βιτρίνα της παραλιακής πόλης, βλέπω έργα υποδομής  τόσο στην καρδιά της πόλης όσο και στην περιφέρεια της, μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου. 

 


Επιπρόσθετα είπε πως, «είτε αρέσει είτε όχι, η Λεμεσός είναι το επιχειρηματικό κέντρο της Κύπρου», υπογραμμίζοντας την ανάγκη θα δοθεί περισσότερη έμφαση στον τομέα αυτό, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία του Κέντρου Καινοτομίας. 

 


Παράλληλα, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί όπως είπε, βρίσκεται στην πόλη που φιλοξένησε εδώ και δεκαετίες το παγκόσμιο επιχειρείν στη ναυτιλία και στην πλοιοκτησία.  «Το μέλλον είναι λαμπρό για την Κύπρο γιατί πήραμε τα μηνύματα: ψηφιακός μετασχηματισμός, Πράσινη Ανάπτυξη, σεβασμός στο Περιβάλλον και έμφαση στην Γαλάζια οικονομία», κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. 

 


Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, μίλησε για τα έργα υποδομής που βρίσκονται υπό εξέλιξη ή τροχοδρομούνται, καθώς και για τον μεγάλο στρατηγικό σχεδιασμό που στοχεύει στη δημιουργία σημαντικών υποδομών για την πόλη. 
«Με τον στρατηγικό μας αυτό σχεδιασμό, προσπαθούμε να συμβάλουμε στον στόχο διατήρησης μιας δυναμικής και πρωτοπόρας πόλης, μιας πόλης με ισορροπημένη ανάπτυξη, με κοινωνικές ευαισθησίες και υψηλό επίπεδο ζωής», τόνισε ο δήμαρχος. 

 


Ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε εκτενέστερα το Κέντρο Καινοτομίας, που εξήγησε πως  θα συμβάλει στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και θα επικεντρωθεί σε θέματα που σχετίζονται με τη Γαλάζια Οικονομία, καθώς και με θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας.   
Ο δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου προσωπικά τον Αβέρωφ Νεοφύτου για το διαχρονικό ενδιαφέρον και την αγάπη που επιδεικνύει για την πόλη, τονίζοντας ότι έμπρακτα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση σημαντικών έργων που τόση ανάγκη έχει η Λεμεσός.     

 

 

 

Διαβάστηκε 458 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top