Έναρξης νέας σειράς μαθημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και σεμιναρίου για τον κυπριακό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα στην Κύπρο, ανακοινώνει ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Λεμεσός - μία πόλη, ο κόσμος όλος», για υπηκόους τρίτων χωρών (ΥΤΧ).


 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι νέες δραστηριότητες οργανώνονται κατόπιν αιτήματος ΥΤΧ, που εξέφρασαν την προθυμία να μάθουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν περισσότερα για τον κυπριακό πολιτισμό.


Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 4 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, μεταξύ 10:30 και 12:30, ενώ οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τα μαθήματα και τις εξετάσεις τους, θα λάβουν πιστοποιητικά.Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν βασικές ελληνικές φράσεις και λέξεις και να παρακολουθήσουν μαθήματα ιστορίας της Κύπρου, καθώς και τα έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού.«Οι δραστηριότητες αυτές υποστηρίζουν την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ΥΤΧ (μεταναστών, προσφύγων και αιτητών ασύλου), την αλληλεπίδρασή τους με την τοπική κοινότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ενεργό συμμετοχή στην τοπική κοινότητα», συμπληρώνει η ανακοίνωση.
 


Το πρόγραμμα «Λεμεσός: μία πόλη, ο κόσμος όλος», το οποίο στοχεύει  στην υποστήριξη της ένταξης των ΥΤΧ στην τοπική κοινωνία της Κύπρου, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου για τη Μετανάστευση και την Ένταξη και την Κυπριακή Δημοκρατία.


 

ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 581 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top