Τη δημαρχία της Λεμεσού διεκδικεί ο επικοινωνιολόγος και πρόεδρος του Ομίλου Συμβουλευτικών υπηρεσιών Cypronetwork, Χρίστος Μιχαηλίδης, ο οποίος παρευρέθηκε στο Lemesos Tv και μας μίλησε για τους λόγους που θέτει υποψηφιότητα, ενώ μας αποκαλύπτει και το όραμά του για τη Λεμεσό του μέλλοντος.

 

Γιατί κατέρχεστε στις εκλογές και διεκδικείτε τη δημαρχία της πόλης;

Έχω εκφράσει την πρόθεση μου να διεκδικήσω, υπό προϋποθέσεις, την δημαρχία της πόλης μας, με κίνητρο την αγάπη μου για τη Λεμεσό, την πρόθεσή μου για ανιδιοτελή προσφορά και ουσιαστική δράση. Νοιώθω όπως και κάθε Λεμεσιανός ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη μας έχασε την δυναμική της και επιβάλλεται να οδηγηθεί ξανά σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά. Αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή για ένα πολίτη να ηγηθεί ενεργειών που θα οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη που γεννήθηκε και ανδρώθηκε. Η Λεμεσός είναι έκφραση αγάπης, η ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων, η νοσταλγία του χθες αλλά και η προοπτική του αύριο, δηλαδή των επερχόμενων γενεών.

 

Ποιο το όραμά σας για τη Λεμεσό;

Όραμά μου είναι να καταστήσουμε τη Λεμεσό μας, πρωτεύουσα φωτός, πρότυπο ποιότητας ζωής και ευημερίας σε όλη την Μεσόγειο. Μία πόλη των ίσων ευκαιριών και κοινωνικά υπεύθυνη. Να δώσουμε στη Λεμεσό την περηφάνια και πρωτιά που της αξίζει, να την καταστήσουμε μία ευφυή και σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, φιλική προς το περιβάλλον όπου ο εκσυγχρονισμός, η αειφορία και η ανάπτυξη θα συνυπάρχουν, με τη διατήρηση της παράδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς της, του χαρακτήρα και της ζωντάνιας της. Μία πόλη ζηλευτή για την ποιότητα ζωής και ασφάλειας που προσφέρει στους κατοίκους της, ντόπιους και ξένους. Θέλουμε και πρέπει να καταστήσουμε τη Λεμεσό μας, ένα ποιοτικό προορισμό τουρισμού, γαστρονομίας, ψυχαγωγίας και αναψυχής. Προεξέχων κέντρο επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας, ερευνητικό και τεχνολογικό κέντρο. Κέντρο φωτός για τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Μια πόλη με ευαισθησίες και φροντίδα για τη νεολαία, την παιδεία, τον αθλητισμό, την τρίτη ηλικία και τις ευάλωτες ομάδες. Μία οικολογική και άκρως ανθρωποκεντρική πόλη.

 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες προγραμματικές δεσμεύσεις σας που θα πραγματοποιήσετε (κατά προτεραιότητα), εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Κατ’ ελάχιστον, το πρώτο χρόνο της δυνητικής θητείας θα πρέπει και θα διασφαλιστεί η αποδοτική οργανωτική δομή και αναδιάρθρωση της δημοτικής μηχανής, η αποδοτική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ο καταρτισμός ενός ενδελεχούς 10έτους αναπτυξιακού προγράμματος, η πλήρης διαφάνεια όλων των αποφάσεων και δράσεων του δημοτικού συμβουλίου και η αποκατάσταση, μέσω βέλτιστων πρακτικών και ψηφιακών εφαρμογών, της πλήρους και αποδοτικής επικοινωνίας με τον δημότη μαζί με τους απαραίτητους μηχανισμούς άμεσης ανταπόκρισης και εξυπηρέτησης. Περαιτέρω με βάση και το πρόγραμμα, θα τεθεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα θα διοριστούν διαχειριστές έργων και θα τεθούν σε εφαρμογή όλα τα αναπτυξιακά και άλλα έργα. Στις προτεραιότητες συμπεριλαμβάνεται και η ενεργοποίηση, ήτοι δυνατό, όλων των δημοτών και η εμπλοκή τους στο γίγνεσθαι της πόλης, η προώθηση σύμφωνου ποιότητας σε όλες τις επισιτιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες, η σύσταση φορέα ανάπτυξης, η έναρξη με τις όποιες συμπληρώσεις, του ΣΒΑΚ, η επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων και άλλων κοινωνικών θεμάτων. Διεξαγωγή έρευνας και τυπολογία του φιλότεχνου κοινού και σχεδιασμός ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον πολιτισμό. Η ανάδειξη των διατηρητέων και κάθε οικοδομήματος και σημείου αναφοράς της πολιτιστικής μας κληρονομίας, καθώς και η δημιυργία Μεγάρου Μουσικής. Η λήψη όλων εκείνων των μέτρων και ενεργειών που θα καθιστούν την Λεμεσό, μία πράσινη και περιβαλλοντικά φιλική πόλη, συμπεριλαμβανομένου της δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, της ανάδειξης της αλυκής, μαζί με τα δέοντα μέτρα προστασίας, της προώθησης πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων, πλατειών, αλλά και τη δημιουργία Πράσινης Αστυνομίας. Ενδελεχής χαρτογράφηση των υποδομών και αναγκών των συνοικιών και η διασφάλιση των ίσων ευκαιριών με ανάλογες υποδομές, στις συνοικίες. Υποδομές αριστείας, αναζωογόνησης του κέντρου, δημιουργία σημείου αναφοράς (must see) της πόλης και ορθολογική αντιμετώπιση του φαινομένου των Πύργων.

 

Πώς θα απαντούσατε στους συνδημότες μας αν σας ρωτούσαν γιατί να σας εκλέξουν ως δήμαρχο; Πού διαφοροποιήστε έναντι των άλλων υποψηφίων; Αν κάποιος δεν σας γνωρίζει ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά σας ως άνθρωπος;

Με κάθε ταπεινότητα, θα τολμούσα να πω ότι είμαι ένας ανεξάρτητος υπερκομματικός, ευρείας αποδοχής υποψήφιος που θα προτάσσω τα συμφέροντα της πόλης. Γιατί δεν έχω οποιοδήποτε ασυμβίβαστο συμφερόντων. Γιατί ως δημοσκόπος, επικοινωνιολόγος, σύμβουλος διεύθυνσης και με τις εμπειρίες μου σε διάφορα σώματα τα τελευταία 35 χρόνια έμαθα να αφουγκράζομαι τις προσδοκίες των πολιτών, διαθέτω της απαιτήσεις για ένα επικοινωνιακό δήμαρχο, με ηγετικές και διευθυντικές ικανότητες. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν απλό και προσιτό άνθρωπο, αυτοδημιούργητο, ορφανός από τα 5 μου χρόνια, που προέρχομαι από μια φτωχή οικογένεια που με έμαθε να παλεύω και να πατώ τα πόδια μου δυνατά στη γη, με ευαισθησίες στις ευάλωτες ομάδες αλλά και πολλές γνώσεις και εμπειρίες για την οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Ο κόσμος πρέπει να μας κρίνει, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου άκρως αποφασιστικό, δυναμικό και κυρίως άνθρωπο των πράξεων.

 

Πού εντοπίζετε τις σημαντικότερες ελλείψεις της νυν δημοτικής αρχής;

Ο κόσμος μιλά για απουσία οράματος, απουσία αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομών. Ως σημαντικότερα προβλήματα, που επηρεάζουν και την καθημερινότητα του δημότη είναι η στάθμευση, το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα δρόμων και πάρκων, η έλλειψη πρασίνου και παιδότοπων, χώρων ξεκούρασης και αναψυχής.Ο κόσμος απαιτεί περισσότερη διαφάνεια, γι’ αυτό και θα επιδιώξουμε live συνεδριάσεις μέσω των ΜΜΕ, καλύτερη ανταπόκριση τόσο σε επικοινωνία όσο και εξυπηρέτηση. Ο δήμος χρειάζεται αποδοτική δομή και συστήματα διεύθυνσης, οργάνωσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και πρέπει να έχει αποτελεσματικούς μηχανισμούς και διαδικασίες για να μπορεί να απαντά στα όποια αιτήματα των δημοτών, εκτός των έκτακτων περιστατικών, το αργότερο σε 48 ώρες, να είναι ευέλικτος με πολιτοκεντρική φιλοσοφία.

Διαβάστηκε 978 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top