Πολιτικοί, αξιωματούχοι και απλοί πολίτες, βρέθηκαν το πρωί στο κοιμητήριο Αγ. Νικολάου στη Λεμεσό όπου απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974. Για 47η χρονιά η Λεμεσός τίμησε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Υπό τον ήχο των σειρήνων, στις 8.20 το πρωί, τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των  αγωνιστών της Λεμεσού, στην παρουσία του Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη,  βουλευτών της Λεμεσού και άλλων αξιωματούχων.


Συγκινημένος ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, Τάσος Σάββα, αναφέρθηκε στα γεγονότα της μαύρης επετείου.


Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι τοποθέτησαν γαρίφαλα στους τάφους των πεσόντων αντιστασιακών, τιμώντας τη μνήμη και τη θυσία τους. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Αντιστασιακών του Πραξικοπήματος.


 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 720 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top