Με σύνθημα «τιμούμε και δεν ξεχνούμε», η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού τιμά την επέτειο της 1ης Απριλίου, φωταγωγώντας με μπλε χρώμα το μνημείο αγωνιζόμενης μαθητιώσας νεολαίας, επί της λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και προβάλλοντας βίντεο του αγώνα 55-59’ με ανάλογα μουσικά ακούσματα.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, η απόφαση για ανάδειξη του μνημείου της αγωνιζόμενης μαθητιώσας νεολαίας για την αυριανή επέτειο, λήφθηκε με γνώμονα την ματαίωση, λόγω της πανδημίας, παρελάσεων και άλλων εορταστικών εκδηλώσεων.
 
«Για πρώτη φορά το μνημείο αγωνιζόμενης μαθητιώσας νεολαίας φωταγωγείται με μπλε χρώμα, ενώ στο χώρο θα αναρτηθεί εξοπλισμός για προβολή σχετικών βίντεο του αγώνα 55-59’, με μουσικά ακούσματα από τον αγώνα», είπε ο κ.Έλληνας.


Είναι χρέος μας, πρόσθεσε, να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες της ΕΟΚΑ και ιδιαίτερα στην νεολαία που αγωνίστηκε για την ελευθερία και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις δύσκολες εποχές της πανδημίας.


Ο μπλε φωτισμός θα λειτουργήσει σήμερα και αύριο, ενώ οι προβολές και η μουσική θα μεταδίδονται  αυτές τις δυο μέρες, από τις 19.30 μέχρι τις 22.00.
 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 428 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top