Με τη διεξαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων για τον κυπριακό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ), συνεχίστηκαν τα προγράμματα ένταξης  που οργανώνει ο Δήμος Λεμεσού,  στο πλαίσιο του έργου «Λεμεσός - μια πόλη, ο κόσμος όλος».


 
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι τα εκπαιδευτικά μαθήματα αποτέλεσαν πολύτιμο πλεονέκτημα για την υποστήριξη της ομαλής ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και βοήθησαν στη βασική γνώση της ελληνικής γλώσσας και στην κατανόηση του πολιτισμού της Κύπρου και των εθίμων του νησιού. Επιπλέον, προστίθεται, τα μαθήματα είχαν ως στόχο την ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική κοινότητα και την αποδοχή της ποικιλομορφίας.


 
Σημειώνεται ότι, η πανδημία και η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση του  προγράμματος ένταξης, καθώς τα μαθήματα έγιναν διαδικτυακά, κάθε Κυριακή, μέσω της πλατφόρμας ZOOM και διήρκεσαν  από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.


imagewaspx
 

 

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την προθυμία να συνεχίσουν σε νέο κύκλο μαθημάτων που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, προστίθεται.
 


Η ανακοίνωση υπενθυμίζει πως το έργο «Λεμεσός μια πόλη ο κόσμος όλος» υλοποιείται από το 2013, προσφέροντας υπηρεσίες  για τη στήριξη της διαδικασίας ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική κοινωνία της Λεμεσού.


 
Η νέα  περίοδος υλοποίησης του προγράμματος, που  συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, διαρκεί 18 μήνες,  από τον Σεπτέμβριο 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο 2022 και με προϋπολογισμό €200.000.


 
ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 110 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top