Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, αναφέρεται στο «ξεπερασμένο» υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο όπως υπογραμμίζει δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτών.

 

Παράλληλα, επισημαίνει πως «όλοι συμφωνούν ότι στην σύγχρονη εποχή, οι τοπικές αρχές πρέπει να έχουν οικονομική αυτοτέλεια και διοικητική ευελιξία, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες ποιοτικές λύσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος». Εν ολίγης, ο κ. Νικολαϊδης ξεκαθαρίζει πως οι τοπικές αρχές της Κύπρου πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα διακυβέρνησης και στη βάση επιστημονικών δεδομένων των τεχνοοικονομικών μελετών που έγιναν, ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

 

Μάλιστα ο δήμαρχος δηλώνει πως αυτή ήταν και η φιλοσοφία του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο τόνισε πως αποτελούσε προϊόν μακράς διαβούλευσης των τοπικών αρχών με το Υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία σε δύο ξεχωριστές Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσης Δήμων.

 

«Ωστόσο, παρατηρούμε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο θέτουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της μεταρρύθμισης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Γι’ αυτό το λόγο η Ένωση Δήμων, με ομόφωνη απόφαση, κάλεσε κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα να διατηρήσουν τις βασικές θέσεις του νομοσχεδίου ώστε η μεταρρυθμιστική προσπάθεια να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Το μείζον είναι να προχωρήσουμε σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση βιώσιμη, αποτελεσματική και λειτουργική προς όφελος της ποιότητας της ζωής των πολιτών» σημείωσε, ολοκληρώνοντας την ανακοίνωση του.

Διαβάστηκε 1473 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top