Έτοιμο αναμένεται να είναι το νέο κτιριακό συγκρότημα του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων του Δήμου Λεμεσού, μέχρι τον Αύγουστο. Το έργο αναμένεται ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, στα άτομα τρίτης ηλικίας.

 

Επίσκεψη στην οδό Φιλελλήνων (περιοχή πρώην Σίνε Βόλος) έκανε ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη πορεία των διεξαγόμενων εργασιών. Τον δήμαρχο συνόδευαν δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Γραμματέας του Συμβουλίου του Παττίχειου Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων Ντίνος Καυκαλιάς.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που τους έγινε από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Δημητρίου,  το έργο (κτιριακό συγκρότημα και εξοπλισμός) συνολικού προϋπολογισμού 1,5εκ. ευρώ, αναμένεται να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2021.

1

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξης»  με άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» της προγραμματικής περιόδου 2014 -2020.   

 

Ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί, όπως τόνισε, η δημιουργία του Κέντρου, ενισχύει και προσθέτει στις υποδομές που αφορούν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι κάτοικοι της ευρύτερης Λεμεσού, θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τον συγκεκριμένο χώρο. Ο δήμαρχος, τόνισε πως πέραν από τον βασικό στόχο που είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε άτομα τρίτης ηλικίας, το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων θα μπορεί να εξυπηρετεί πολλαπλές ανάγκες. Στους χώρους του Κέντρου θα μπορούν να φιλοξενούνται εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεων, διαλέξεις, εκδηλώσεις, προβολές και άλλες δραστηριότητες.

5

Παράλληλα, στο Κέντρο θα λειτουργούν διάφορα προγράμματα σωματικής άσκησης, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης αλλά και προγράμματα που έχουν να κάνουν με την δραστηριοποίηση γενικά των ηλικιωμένων. Στους στόχους του Κέντρου είναι επίσης και η ενεργός συμμετοχή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως σήμερα το Παττίχειο Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων στεγάζεται σε χώρο εντός του παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού. Μετά την μετακόμισή, το κτήριο θα αξιοποιηθεί από το ΤΕΠΑΚ.

 

Συγκεκριμένα το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων περιλαμβάνει χώρο συνάθροισης και εστίασης, χώρο αναγνωστηρίου, βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικών υπολογιστών, γραφείο διεύθυνσης-συνεδριάσεων, γραφείο Ιατρικής Στήριξης και δωμάτιο προσωρινής ημερήσιας ξεκούρασης, χώροι υγιεινής, χώρος υγιεινής ΑΜΕΑ, κουζίνα και αποθήκη. Επίσης εξωτερική βεράντα με σκιασμένο και καλυμμένο καθιστικό με προστασία από τον ήλιο και τη βροχή αλλά με φυσικό αερισμό και φωτισμό.

2

 

Διαβάστηκε 441 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top