Μετά την προκήρυξη προσφορών για το έργο της Περιβαλλοντικής Γειτονιάς στην συνοικία της Ομονοίας, σειρά πήρε και η δεύτερη Περιβαλλοντική Γειτονιά στον Άγιο Σπυρίδωνα – Ζακάκι.

Οι προσφορές  προκηρύχθηκαν την Παρασκευή 15/1/21 και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.6 εκατομμυρίων ευρώ, του οποίου τα κατασκευαστικά έργα θα αρχίσουν εντός του τρέχοντος έτους.

ecce3098d5

Επίσης, σημειώνεται πως προηγήθηκαν δημόσιες διαβουλεύσεις όπου παρουσιάστηκαν τα σχέδια και ακούστηκαν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων, αλλά και κατοίκων των επηρεαζόμενων περιοχών. «Ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, είχε τονίσει  ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες αποτελεί προτεραιότητα με στόχο να απλωθεί ισορροπημένα και δυναμικά η ανάπτυξη στη μείζονα περιφέρεια για να δώσει πνοή και χρώμα στις μεγάλες συνοικίες», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Κατά την παρουσίαση των έργων από τους μελετητές, να αναφέρουμε ότι στους περιβαλλοντικούς δρόμους θα περιλαμβάνονται  πεζοδρόμια, πάροδοι χώροι στάθμευσης, χώροι συνάθροισης, δεντροφυτεύσεις, αστικός εξοπλισμός κ.α. Θα γίνει επίσης διαμόρφωση περιβαλλοντικών δρόμων φιλικών προς ΑΜΕΑ.

b506b25be3

Ο δήμος επισήμανε παράλληλα πως στις βασικές αρχές του σχεδιασμού είναι η προτεραιότητα στις ανάγκες των κατοίκων, οικειοποίηση κατοίκων με τον αστικό χώρο ως μέρος της διαβίωσης του (μικροί χώροι συνάθροισης), η ασφαλής χρήση του οδικού δικτύου από όλους τους χρήστες, κυκλοφοριακή διαχείριση και σηματοδότηση οδών (μονοδρομήσεις, παρόδιοι χώροι, στάθμευσης, στάσεις λεωφορείων, χαμηλό όριο ταχύτητος κ.α., αύξηση πρασίνου με δεντροφυτεύσεις και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (εμπόδια αυτοκινήτων, παγκάκια, σκυβαλοδοχεία).

45236d162c

11283b590d

Διαβάστηκε 569 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top