Ξεκινούν την Δευτέρα 25/1/2021 οι εργασίες συντήρησης, ασφαλτόστρωσης και μερικής σηματοδότησης του κυκλικού κόμβου Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό με την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης ELV LED με σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας MOVA.

 

Το έργο αναμένεται να συμπληρωθεί στις 25/5/2021. Οι εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος θα εκτελεστούν κατά την διάρκεια της νύκτας από την ώρα 21:00 μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας ενώ οι υπόλοιπες εργασίες θα γίνουν κατά τη διάρκεια της μέρας με κανονικό ωράριο ή και Σαββατοκυρίακα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, η εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον ανισόπεδο κόμβο Αγίας Φύλας αναμένεται να αμβλύνει τα διαχρονικά προβλήματα που αφορούν στις καθυστερήσεις, στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και στις μεγάλες ουρές οχημάτων που παρατηρούνται στους κυκλικούς κόμβους του παρακαμπτήριου Λεμεσού κατά τις ώρες αιχμής.  

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο παρελθόν, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος είχε αναφέρει ότι η προσομοίωση της μελέτης για την εγκατάσταση  φώτων τροχαίας, έχει δείξει ότι μπορεί να υπάρξει άμεση βελτίωση στον συγκεκριμένο κυκλοφοριακό κόμβο, με μείωση των διαδρομών που απαιτούνται μέχρι και 57%.

 

Ακολούθως ο δήμος σημειώνει πως η προτεινόμενη βέλτιστη λύση, προνοεί εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης  μερικής λειτουργίας, εφαρμογή ευφυούς συστήματος τοπικού ελέγχου κυκλοφορίας MOVA, ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες μπλοκαρίσματος στον κόμβο, λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης στο δυτικό και το βόρειο σκέλος την πρωινή περίοδο αιχμής, λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης στο δυτικό και το ανατολικό σκέλος το μεσημέρι και απογευματινή περίοδο αιχμής.

Διαβάστηκε 3403 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top