Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Λεμεσό είναι πάρα πολύ σοβαρή και χρειάζεται να επιδείξουμε όλοι μας την απόλυτη και μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαϊδης.
 


Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση των κρουσμάτων στη Λεμεσό, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε πως «όλοι μας, από τον πρώτον μέχρι τον τελευταίο, δεν θα πρέπει να αφήσουμε να εκτροχιαστεί η κατάσταση».
 


Ο Δήμος Λεμεσού βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση, συνέχισε και σημείωσε ότι «όλες οι υπηρεσίες του έχουν αναλάβει το μέρος των καθηκόντων που τους αναλογεί, είτε αφορούν απολυμάνσεις, είτε επιθεωρήσεις και αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους μη συμμορφούμενους με τα μέτρα».
 


Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, ο Δήμος εντείνει τις προσπάθειες του για διαφώτιση και ενημέρωση του κοινού, μέσα από εκστρατεία με στόχευση τη νεολαία, «ούτως ώστε να περάσουμε το μήνυμα μέσα από διάφορους τρόπους - μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδίκτυο - ότι θα πρέπει τα παιδιά μας να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και τα προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους».


 
Δεν υπάρχουν περιθώρια για κανέναν μας και όλοι πρέπει να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να σταματήσουμε αυτήν την εξάπλωση, συμπλήρωσε.
 


Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ενός lockdown, μερικού ή ολικού, στην πόλη, ο Νίκος Νικολαϊδης δήλωσε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση και σε απόλυτη συνεργασία με τις ιατρικές υπηρεσίες του κράτους, «και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».
 


«Πάνω από όλα είναι η υγεία του κόσμου», κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Λεμεσού.
 


Εν τω μεταξύ λόγω των περιστατικών κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες μέρες, έχουν επηρεαστεί δημόσιες και άλλες υπηρεσίες, όπως τα γραφεία του Φόρου Εισοδήματος και του Κεντρικού Ταχυδρομικού Γραφείου, που παρέμειναν χθες κλειστά για απολύμανση.


 
Σε αυτοπεριορισμό τέθηκαν και πυροσβέστες μετά από δυο θετικά περιστατικά κορωνοϊού σε συναδέλφους τους, σε πυροσβεστικούς σταθμούς της Λεμεσού, ενώ σε κινητοποίηση τέθηκαν και οι αστυνομικές αρχές, όταν διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των δυο προσώπων που συνελήφθηκαν για απόπειρα ληστείας περιπτέρου, ήταν θετικός στον ιό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι επαφές του υπόπτου, από την ώρα της σύλληψης του, ξεπερνούν τις 30, καθώς οδηγήθηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου.
 


Θετικός στον ιό βρέθηκε σήμερα και ναυαγοσώστης, ενώ συνάδελφος του τέθηκε σε αυτοπεριορισμό και θα δώσει δείγμα για εργαστηριακές εξετάσεις.  Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος της ναυαγοσωστικής μονάδας Λεμεσού, Πέτρος Αντωνίου, ευτύχημα θεωρείται το γεγονός πως το πόστο του ναυαγοσώστη ήταν συγκεκριμένο και δεν εμπίπτει στους ναυαγοσώστες που εργάζονται με εναλλαγή πόστων.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 2575 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top