Παρουσίαση προγράμματος «Καρναβαλιού 2020» από τις δημοτικές αρχές

Καρναβάλι σημαίνει Λεμεσός. Έντεκα ημέρες διασκέδασης υπόσχεται ο Δήμος Λεμεσού για το φετινό Καρναβάλι. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται την 1η Μαρτίου, με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση.

 

Χθες Πέμπτη, οι δημοτικές αρχές παρουσίασαν το πρόγραμμα, στην Μαρίνα Λεμεσού. Η παρουσίαση έγινε από τον Αντιδήμαρχο Λεμεσού  Νίκο Σύκα στέλνοντας τους χαιρετισμούς του Δήμαρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος θα απέχει από τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, λόγω πένθους.

 

Ο κ. Σύκας είπε πως, πρωταγωνιστές σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πόλης είναι τα ίδια τα παιδιά και όπως τόνισε η παιδική καρναβαλιστική παρέλαση αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο γεγονός και εκδήλωση.

 

carnival1

 

Επιπλέον όπως είπε, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμιστεί το καρναβάλι ώστε να υλοποιήσουμε το στρατηγικό πλάνο που ακολουθείται τα τελευταία δύο χρόνια. Συνεχίζοντας είπε: «Το καρναβάλι μας, ως ένα από τα 10 μεγαλύτερα και καλύτερα στον κόσμο, άπτεται από τη μοναδικότητα των κανταδόρων μας, τα άρματα μας αλλά και από τον κόσμο και τους εθελοντές μας».

Να αναφέρουμε ότι στη μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση της 1ης Μαρτίου, η οποία διεξάγεται επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, θα συμμετέχουν εκατό είκοσι ομάδες από τις οποίες, οι ενενήντα πέντε θα παρελαύνουν με δικά τους άρματα. Ο φετινός αριθμός των καρναβαλιστών αναμένεται να ξεπεράσει τις είκοσι πέντε χιλιάδες.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Από την παρουσίαση του φετινού προγράμματος δεν θα μπορούσε να λείπει ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού, ο Βασιλιάς Λεμέσιος, όπως ονομάζεται, ο Μαχαραγιάς της πόλης. Τον Βασιλιά της πόλης ενσαρκώνει φέτος ο χοροδιδάσκαλός και ηθοποιός Γιώργος Νικολάου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει πανηγυρικά την είσοδο του στην πόλη την Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, πάνω  σ’ ένα εντυπωσιακό άρμα μαζί με τη συνοδεία του. Θα ακολουθήσει καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό στην Πλατεία Ηρώων.

 

Ο κ. Νικολάου χαρακτήρισε ως μεγάλη να επιλεγεί ως Βασιλιάς του Καρναβαλιού 2020 και ο ίδιος προέβη σε ένα κάλεσμα που αφορά όλο τον κόσμο στην πόλη του κεφιού και της διασκέδασης τονίζοντας πως «θα είμαι μπροστάρης σε όλες τις εκδηλώσεις».

 

Αξίζει να αναφερθεί πως φέτος υπάρχουν σημαντικές καινοτομίες στην Καρναβαλίστικη Παρέλαση. Μια από αυτές είναι και η παρουσία του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου στην παιδική Καρναβαλίστικη παρέλαση, η οπαία  θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Επίσης η τοποθέτηση εξέδρας 50 μέτρων για να φιλοξενήσει αποκλειστικά οικογένειες με παιδιά, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά. Ενώ αναβαθμισμένος θα είναι και ο ήχος που θα μεταδίδεται από τα μεγάφωνα. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για μετάδοση της παρέλασης σε μεγάλες οθόνες, κατά μήκος της διαδρομής.


carnival1

Να αναφέρουμε επίσης, την πιο τρελή βραδιά του καρναβαλιού, αυτήν την Νυχτερινής Παρέλασης της Πελλόμασκας, η οποία διοργανώνεται από τον Δήμο Λεμεσού σε συνεργασία με την Εφημερίδα «Λεμεσός» την Τρίτη  25 Φεβρουαρίου.  Της παρέλασης θα προπορεύεται ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού ντυμένος «Πελλόμασκα», η Βασιλική Οικογένεια και οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Η παρέλαση ξεκινάει στις οκτώ το βράδυ με σημείο εκκίνησης τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, στην οδό Αγίου Ανδρέου και καταλήγει στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου με βραβεία στις πιο πετυχημένες αμφιέσεις αλλά και με τρελό ξεφάντωμα στους ρυθμούς του Λεμεσιανού Καρναβαλιού.

 

Καταληκτικά να πούμε, οι χοροί θα ολοκληρωθούν με τον τρίτο καρναβαλίστικο χορό του Δήμου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μαρτίου στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού.

Συλλογή παιδικών καρναβαλίστικων στολών «Καρναβάλι για όλους»
Καρναβάλι σημαίνει Λεμεσός. Λεμεσός η πόλη της διασκέδασης, της χαράς αλλά και η πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Η  εφημερίδα «Λεμεσός πραγματοποίησε εκστρατεία συλλογής παιδικών καρναβαλίστικων  στολών έτσι ώστε να μην στερηθεί κανένα παιδί την χαρά της συμμετοχής στη μεγαλύτερη γιορτή ου νησιού.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους Λεμεσιανούς, να προσφέρουν απλόχερα καρναβαλίστικες καινούργιες στολές. Οι στολές που μαζεύτηκαν αφορούσαν αγόρια και κορίτσια ηλικίας από πέντε ως δώδεκα ετών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκστρατείας «όλοι έχουν δικαίωμα στην χαρά και στην ξεγνοιασιά. Ειδικά το μέλλον αυτής της πόλης, το οποίο είναι τα παιδιά».

Διαβάστηκε 1689 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top