Για το τεράστιο πρόβλημα των κουνουπιών, που ταλανίζει κυρίως την δυτική Λεμεσό, συνεδρίασαν στο Δημοτικό Μέγαρο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.  

 

Φέτος, στο πλαίσιο ενός επιχειρησιακού προγράμματος, ήδη οι υπηρεσίες του Κράτους, του Δήμου και των Βρετανικών Βάσεων ξεκίνησαν δουλειά, σε ό,τι αφορά στην προσβασιμότητα των επίμαχων σημείων, στην αύξηση των καθαρισμών των προσβάσεων, στην πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού για να τις προνυμφοκτονίες.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης αποκάλυψε πως, μετά από συστάσεις που γίνονται σε μελέτη της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης drones για ψεκασμούς σε δύσβατες περιοχές, για σκοπούς προνυμφοκτονίας. «Δεν μιλούμε για αεροψεκασμούς, αλλά για στοχευόμενους ψεκασμούς που γίνονται χαμηλά» τόνισε.

 

Να σημειωθεί ότι εντός δέκα ημερών θα υπάρχει έτοιμη πρόταση, για τις δυνατότητες που υπάρχουν στην αξιοποίηση υπηρεσιών από drones και το πόσο αποτελεσματικά μπορούν να είναι για χρήση σε δύσβατες περιοχές, οι οποίες θα χαρτογραφηθούν.

 

«Δεν αποκλείουμε την πιλοτική εφαρμογή ψεκασμών με drone από φέτος, για σκοπούς προνυμφοκτονίας. Εφόσον κριθεί απόλυτα αναγκαίο, θα προχωρήσουμε και με ακμαιοκτονία» ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

 

Επιπρόσθετα υπάρχουν δέκα ειδικές παγίδες που χρησιμοποιήθηκαν από πέρσι και θα γίνει προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός τους φέτος, ενώ θα ξεκινήσει και η διαφώτιση των δημοτών για προληπτικές δράσεις στις περιουσίες τους.

 

Η συντονιστική επιτροπή που συνεδριάζει κάθε μήνα για το θέμα των κουνουπιών, θα συνεδριάζει σε πιο τακτική βάση, ενώ η επόμενη σύσκεψη όλων των αρμοδίων αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.

Διαβάστηκε 1314 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top