Ο Δήμος Λεμεσού εξασφάλισε τον τίτλο της "Πράσινης Πόλης της Κύπρου", στην κατηγορία Διαχείριση Αποβλήτων και Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση, των παγκύπριων Βραβείων Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ). Την «Πράσινη Σημαία" θα απονέμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική επίσημη τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Το συγκεκριμένο βραβείο αποφασίστηκε όπως απονεμηθεί στην πόλη της Λεμεσού από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου. Οι σημαντικότεροι παράγοντες που καθόρισαν τον τίτλο αυτό είναι για τις δράσεις του Δήμου στα έργα "Στρατηγική Διαχείριση Οικιακών Απορριμμάτων Δήμου Λεμεσού" και "Εκπόνηση και Εφαρμογή Σχεδίου Δράσης για Αειφόρο Ενέργεια".

 

Ο Δήμος Λεμεσού με ανακοίνωση του τονίζει ότι «στη γενική στρατηγική του για μείωση των οικιακών απορριμμάτων, συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά προγράμματα BAS (Benefits As you Save) και ACUA (Autonomous Composting Units for Urban Areas), τα οποία διαδοχικά αναφέρονται στη σωστή διαχείριση των οργανικών αποβλήτων και στη μείωση της παραγωγής αποβλήτων μέσω της ορθολογιστικής αγοράς-κατανάλωσης-χειρισμού των τροφίμων».

 

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Δήμος έχει υπογράψει το «Σύμφωνο των Δημάρχων» (06/09/2011) μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και συμμετείχε σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας σε συνάρτηση με τη κλιματική αλλαγή. Ουσιαστικά, αφορά τα προγράμματα CONURBANT και FIESTA, μέσω των οποίων ετοιμάστηκε και ακολουθείται συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας.

 

Ο «Π» μιλώντας με δημότες τόνισαν «η πόλη έχει ανάγκη ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, περισσότερα δέντρα» αλλά και ότι «ο τίτλος αυτός μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω ενθάρρυνση των πολιτών για χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, την αποθάρρυνση της χρήσεως ιδιωτικού οχήματος στις ενδοαστικές μετακινήσεις και ουσιαστική εφαρμογή της μελέτης του ΣΒΑΚ».

Διαβάστηκε 2261 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top