Σ. Ιωακείμ / InBusinessNews

 

Πρωτοβουλία για προσιτά ενοίκια της τάξης των €350 ανέλαβε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο κ. Νικολαΐδης   εξέφρασε την βούληση όπως αξιοποιηθούν τρία δημοτικά τεμάχια συνολικής εκτάσεως 31.081 τ.μ., που βρίσκονται στην περιοχή Αγίου Νικολάου και στην περιοχή Αγίου Ιωάννη με στόχο την ανέγερση νέων οικιστικών μονάδων.


Σύμφωνα με τον ίδιο τα τεμάχια βρίσκονται εκεί όπου είχαν κτιστεί τη δεκαετία του 1940 οι δημοτικές πολυκατοικίες και σε αυτά μπορούν να ανεγερθούν περίπου 750  διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο τα οποία θα παραχωρηθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

«Μιλάμε για διαμερίσματα το ενοίκιο των οποίων θα είναι τουλάχιστον 25% χαμηλότερο της αγοράς.  Eμείς μέσα από τα μέτρα για προσιτή και κοινωνική στέγη που εξήγγειλε το Υπουργείο Εσωτερικών υποβάλαμε πρόταση και αναμένουμε απάντηση. Είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα δούμε ενοίκια των €350 στη Λεμεσό», υπογράμμισε.

 

Ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη που εισηγείται ο δήμος θα γίνει σταδιακά και σε συνεργασία είτε με τον ιδιωτικό τομέα, είτε μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης με τον οποίο είχαν πρόσφατα συνάντηση.


Τις δηλώσεις του κ. Νικολαΐδη επιβεβαίωσε μιλώντας στο InBusinessNews και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης Μάριος Πελεκάνος.


«Χαιρόμαστε για αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού να αξιοποιήσει τεμάχια που βρίσκονται στα όρια του κάτι το οποίο μας ειπώθηκε και σε συνάντηση που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Εάν προχωρήσουμε μαζί θα πρέπει να γίνει μια προεργασία σε ότι αφορά τη ζήτηση που θα προκύψει και τη σύσταση των διαμερισμάτων. Κατά την άποψη μου οι τιμές των ενοικίων στην περιοχή θα είναι πολύ χαμηλότερες από το 25% που εξήγγειλε ο Δήμαρχος", ανέφερε.


Καταλήγοντας ο κ. Πελεκάνος ανέφερε πως βρίσκονται σε διάλογο και με άλλους Δήμους της Κύπρου αλλά και με ευρωπαϊκούς  για εξασφάλιση χρηματοδότησης.


Τέλος να θυμίσουμε πως στα ταμεία του ΚΟΑΓ μπαίνουν άλλες €75,000 από κάθε παραχώρηση διαβατηρίου από την Κυπριακή Δημοκρατία τα οποία θα αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Πηγή: inbusinessnews.reporter.com.cy

Διαβάστηκε 4131 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top