Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Λεμεσός, μία πόλη ο κόσμος όλος» ανοίγει νέο κύκλο 18μηνων δράσεων με στόχο την ομαλή και αποτελεσματική ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στην επαρχία Λεμεσού.

 


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προσφορά υπηρεσιών και οργάνωση δραστηριοτήτων με επωφελούμενους πρόσφυγες, αιτητές ασύλου και μετανάστες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού, ώστε να συμμετάσχουν στην κοινωνική ζωή, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν σχέσεις συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού μαζί με τους Κυπρίους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες.

 


Την συμφωνία επιδότησης υπέγραψαν ο επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου Χ. Τρίκκης με τον προϊστάμενο της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κ. Κυπριανού. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 200.000 ευρώ, ένα σημαντικό κονδύλι για την απασχόληση εξειδικευμένων στελεχών του προγράμματος και τις υπηρεσίες προς την ομάδα στόχο.

 


Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεχή βάση από το 2013 με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της δράσης «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές». Την υλοποίηση του ανέλαβαν ο Δήμος Λεμεσού ως Τελικός Δικαιούχος – Συντονιστής και Δήμος Αγίου Αθανασίου, ο Δήμος Γερμασόγειας, το ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς, καθώς και η ομάδα Opinion & Action.

 


Μεταξύ άλλων θα οργανωθούν διαπολιτισμικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, την Ημέρα της Ευρώπης και άλλες δραστηριότητες όπως εκπαιδευτικές εκδρομές. Θα οργανωθούν επίσης προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ΥΤΧ, όπως μαθήματα μαγειρικής και γαστρονομικής κουλτούρας, διοργάνωση εργαστηρίου με σκοπό την γυναικεία ενδυνάμωση κ.α.

Διαβάστηκε 387 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top