Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε και φέτος ο θεσμός των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων στο Δήμο Λεμεσού το διήμερο 3 και 4 Απριλίου 2019.

 

Η Επιτροπή Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού διοργάνωσε για 21η χρονιά τα Μαθητικά Δημοτικά Συμβούλια Λεμεσού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν τη πόλη της Λεμεσού και το δήμο γενικότερα.

 

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι μαθητές των σχολείων που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου Λεμεσού εξέλεξαν «Δήμαρχο», «Αντιδήμαρχο» και «Συμβούλιο». Αφού συνεδρίασαν στο δημοτικό μέγαρο στη συνέχεια παρουσίασαν ενώπιον του Προέδρου Κώστα Γιάλλουρου, του Γραμματέα Δημήτρη Θεοτή και μελών της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπαιδευτικών, εργασίες για θέματα που αφορούν το Δήμο Λεμεσού.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Μέσα από τον θεσμό αυτό, οι νέοι μας απέδειξαν ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της πόλης και είναι έτοιμοι να εισηγηθούν λύσεις και να εμπλακούν ενεργά στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας, η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός, τα ψηλά κτίρια, το κυκλοφοριακό, τα πράσινα σημεία, η ανακύκλωση κ.ά. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι επίσης οι καθηγητές που καθοδηγούν και στηρίζουν τους μαθητές προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο κόπος των παιδιών και η όλη προετοιμασία, δεν πάει χαμένη, γιατί, δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από τις εισηγήσεις και τις παρατηρήσεις τους, έχουν βοηθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων.

 

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος Κώστας Γιάλλουρος συνεχάρησαν όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος, εξελέγησαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Διαβάστηκε 971 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top