Την έντονη διαφωνία της αναφορικά με τη δημιουργία επιπλέον θέσεων χώρων στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης της οδού Ανδρέα Θεμιστοκλέους, εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η επαρχιακή επιτροπή Λεμεσού, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε παρευρεθεί στην 3η δημόσια διαβούλευση που έγινε στη Λεμεσό για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Λεμεσού «και εκεί ήταν ξεκάθαρο από τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Λεμεσού ότι συμφωνούν με το ΣΒΑΚ "στο βαθμό που αυτό δεν συγκρούεται με τις δικές τους θέσεις…"».

 

«Την ώρα που οι υπόγειες πιέσεις για να ευθυγραμμιστεί η μελέτη με τις δεσμεύσεις του δημάρχου και της πλειονότητας του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται ότι εντείνονται, ο Δήμαρχος Λεμεσού προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο. Τα "ήξεις αφίξεις" και τα "συμφωνούμε όπου δεν διαφωνούμε" δεν έχουν καμία αξία πλέον. Μπροστά στην επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη για το ΣΒΑΚ και τις τεκμηριωμένες θέσεις του ΕΤΕΚ αντιπαραβάλλονται εμμονές χωρίς καμία επιστημονική στήριξη. Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο Λεμεσού ότι η θέση του για το χώρο στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους προ της εκλογής του στο αξίωμα του Δημάρχου Λεμεσού ήταν διαμετρικά αντίθετη από την τωρινή, και ήταν καθοριστική για να τύχει ο ίδιος υποστήριξη στην κρίσιμη εκλογική μάχη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

Τέλος, η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπογραμμίζει ότι δε μπορεί να μην αναφερθεί στο μεγάλο θέμα των ημερών στη Λεμεσό που δεν είναι άλλο από την εκρίζωση των αιωνόβιων δέντρων στο χώρο της προτεινόμενης ανάπτυξης.

 

«Προφανώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για το δήμαρχο και την πλειονότητα του δημοτικού συμβουλίου μπροστά στην «ανάπτυξη». Εξάλλου όταν ολοκληρωθεί η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα περιλάβουν προφανώς στους (εκ των υστέρων) όρους και την μετά θάνατον αποκατάσταση των δέντρων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστηκε 1359 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top