Οι εθελοντές περισυνέλεξαν 2,800 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών

 

Οι Φίλοι της Γης Κύπρου, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος #StopThePlasticFlow, που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Beyond Plastic Med, διοργάνωσαν εκστρατεία πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων και ανακύκλωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση που έλαβε χώρα στις 10 Μαρτίου 2019 στη Λεμεσό.

 

Η εκστρατεία περιελάμβανε δράσεις ενημέρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών και κορυφώθηκε με την Επιχείρηση Ανακύκλωσης μετά την Παρέλαση. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 3μμ και διήρκησε 4 ώρες. Σε αυτήν συμμετείχαν 23 εθελοντές, οι οποίοι κάλυψαν απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, ακολουθώντας το τελευταίο άρμα της παρέλασης με τη βοήθεια φορτηγού.

 

Η Επιχείρηση Ανακύκλωσης μετά την Παρέλαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος παραχώρησε φορτηγό για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και είχε τη στήριξη της Green Dot Cyprus, η οποία τοποθέτησε εκτάκτως κάδους ανακύκλωσης PMD και γυαλιού στην αφετηρία και το τέρμα της παρέλασης και παρέλαβε τις ποσότητες που μαζεύτηκαν.

 

Οι εθελοντές χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική ζυγαριά υπολόγισαν ότι περισυνέλεξαν 2,800 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (άδεια σπρέι, τενεκεδάκια αλουμινίου, πλαστικά μπουκάλια, συσκευασίες tetrapak και γυαλί).

 

Η μάχη ήταν ενάντια στον χρόνο και άνιση, δεδομένου ότι οι καρναβαλιστές και οι θεατές ξεπέρασαν φέτος τις 140.000 κόσμου. Σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο, τα υλικά που μαζεύτηκαν αντιστοιχούσαν στο 20% της συνολικής ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών που απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης.

 

Διαβάστηκε 611 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top