Τη λύπη του για τα προβλήματα και τις ζημιές που δημιουργήθηκαν λόγω των πρόσφατων πλημμυρών, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στον Δήμο Λεμεσού, Μιχάλης Σωκράτους. Ο λόγος των καταστροφών όπως ανέφερε, είναι η ανεπάρκεια των υποδομών. Ταυτόχρονα σημείωσε πως από πλευράς του ο δήμος είχε λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ενώ οι υπάλληλοι του δήμου βρίσκονταν επί ποδός για απάμβλυνση του προβλήματος.

 

«Η ανεπάρκεια των υποδομών, ιδιαίτερα σε περίπτωση ακραίων φαινομένων, είναι γνωστή. Γνωστοί είναι και οι λόγοι που την προκάλεσαν, δηλαδή οι δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό του δήμου αλλά και το κούρεμα εκατομμυρίων από τα δάνεια του ΣΑΛΑ», υπογράμμισε ο κ. Σωκράτους.

 

Συνεχίζοντας, διευκρίνισε πως αυτά τα λεφτά θα άμβλυναν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των όμβριων υδάτων που αντιμετωπίζουμε στη Λεμεσό. Χαρακτηριστικά μας εξήγησε ότι «το 2003 ξεκίνησε ένας σχεδιασμός για απάμβλυνση του προβλήματος, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2005. Μάλιστα το 2012 κατοχυρώθηκαν και οι προσφορές, έτσι ήταν όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν. Δυστυχώς το 2013 έγινε κούρεμα των ταμείων του ΣΑΛΑ με αποτέλεσμα τα έργα να παραμείνουν σε στασιμότητα από τότε», συμπλήρωσε.

 

Όπως μας τόνισε, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Λεμεσού κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, να προβούν σε καταγραφή των ζημιών και των προβλημάτων και να αποζημιώσουν τους πληγέντες, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες για το θέμα του κουρέματος των ταμείων του ΣΑΛΑ Λεμεσού στην κυβέρνηση, καθώς τα απολεσθέντα 30 εκ. και πλέον, θα επενδύονταν στη κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Διαβάστηκε 1176 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top