Κλειστά είναι τα φώτα που δίνουν λάμψη στον Yδατόπυργο, ο οποίος αποτελεί το σύμβολο της πόλης μας αλλά και της εφημερίδας μας. Όπως πληροφορηθήκαμε η βλάβη στον φωτισμό θα επιδιορθωθεί σήμερα κιόλας.

 

Ο Υδατόπυργος κατασκευάστηκε το 1920 και υδροδοτούσε τη Λεμεσό για σχεδόν 30 χρόνια. Η τοποθεσία του, υπήρξε κάποτε το ψηλότερο σημείο της πόλης, αφού τα λιγοστά  σπίτια της Λεμεσού ξεκινούσαν από την παραλία (στη δυτική πλευρά της πόλης) και έφταναν μέχρι εκεί που βρίσκεται σήμερα ο πύργος. Πέρα από αυτό το σημείο δεν υπήρχε τίποτα.

 

Το ντεπόζιτο δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τη Χαβούζα, η οποία υδροδοτούσε την πόλη μέχρι τη δημιουργία του πύργου. Αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο της Λεμεσού, αλλά και σημείο προσανατολισμού για τους επισκέπτες. Κατασκευάστηκε κατά τη θητεία του τότε δημάρχου Χριστόδουλου Χατζηπαύλου, από τους Άγγλους εργολάβους Γουίλιαμσον - Πεγκελέι, με υπεργολάβο τον Τσίρο και κόστισε, τότε, εννέα χιλιάδες λίρες.

Διαβάστηκε 314 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top