Γιορτάζει με τα παιδιά ο Ζωολογικός Κήπος της πόλης μας

Με παιδιά και χαρούμενες φωνές πλημμύρισε την Κυριακή ο Ζωολογικός Κήπος της Λεμεσού, με τη διοργάνωση της Παιδικής Γιορτής η οποία, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έλθουν σε επαφή τόσο με τα διάφορα ζώα που φιλοξενούνται όσο και με τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την περιποίηση τους αλλά καιμ την καθαριότητα του χώρου. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τις ανανεωμένες εγκαταστάσεις και τα είδη των νέων ζώων που φιλοξενούνται στο πάρκο.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας των Ζώων και περιλάμβανε πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, όπως Διαγωνισμό Ζωγραφικής και γνώσεων για παιδιά από 5 – 15 χρονών με θέμα τα ζώα του Κήπου, πρόγραμμα με τον παγκοσμίου φήμης ταχυδακτυλουργό Ανδρέα Λιοτατή και την παρέα του,  χορευτικές παραστάσεις και τραγούδι αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα δράσεις, όπως τάισμα ζώων και βόλτα με πόνι.

Κατά την διάρκεια της Γιορτής έγιναν και ομιλίες στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού, το οποίο ως γνωστό είναι δωρεά του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού και που αφορούν, μεταξύ άλλων, την άγρια πανίδα της Κύπρου, τα ζώα που κινδυνεύουν με αφανισμό και φιλοξενούνται στο Ζωολογικό Κήπο της Λεμεσού, την ευημερία γενικότερα των ζώων και τη σημασία της σχέσης των παιδιών με τα ζώα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διάλεξη με θέμα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναπαραγωγής ερπετών της Κύπρου και η συμβολή σ' αυτό τον τομέα του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού.

Οι εκδηλώσεις διανθίστηκαν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από κυπριακά παραδοσιακά συγκροτήματα αλλά και από  ρωσική σχολή η οποία παρουσίασε παραδοσιακό ρωσικό πρόγραμμα.

Διαβάστηκε 943 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top