ΕΚΔΟΣΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ '19

Παναγιώτα Καψούλη

Παναγιώτα Καψούλη

H κοινότητα του Λουβαρά έχει βραβευθεί από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο διαγωνισμό «Παγκύπρια βραβεία πράσινες πόλεις και πράσινες κοινότητες της Κύπρου» .


Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λουβαρά απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Μπαρούτη Παναγιώτη για την πολύτιμη και σημαντική βοήθειά του προς το Κοινοτικό Συμβούλιο στην όλη προσπάθειά μας για την ετοιμασία και την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής στον πιο πάνω διαγωνισμό.


Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:00.


Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος θα απονείμει τις Πράσινες Σημαίες και την Τιμητική Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» στους βραβευθέντες.

Ένα άκρως σημαντικό έργο ξεκίνηση σήμερα στον Δήμο Ύψωνα, το οποίο θα ξεπεράσει τα €2,000,000 και αναμένεται να συμπληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020. Ένα όνειρο του δήμαρχου Παντελή Γεωργίου παίρνει σάρκα και οστά, όπου με μια ανάρτησή του στα social media εξέφρασε τον ενθουσιασμό του.

 

Δείτε αυτούσια την άναρτηση του κ. Γεωργίου:

Ένα πολυαναμενόμενο έργο ξεκίνησε σήμερα στο Δήμο μας!!

Η ανακατασκευή της Λεωφόρου Μακαρίου III, του κεντρικού εμπορικού άξονα του Δήμου μας, προνοεί την κατασκευή πεζοδρομίων, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών, προσβάσεις για ΑμεΑ, κατασκευή οχετών ομβρίων υδάτων, κατασκευή οχετών λυμάτων και νέες ασφαλτοστρώσεις. Ένα έργο που το ολικό κόστος θα ξεπεράσει τα €2,000,000 και αναμένεται να συμπληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.

Ο Ύψωνας αλλάζει!!

 

 

 

Ικανοποίηση και χαμόγελα στο Δήμο Γερμασόγειας αλλά και στους πολίτες της Λεμεσού έφερε η υπερχείλιση του φράγματος της Γερμασόγειας έπειτα από επτά χρόνια, με τις δημοτικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από τη ροή του νερού στην κοιλάδα.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός, αφού όπως σημείωσε, "είχαμε τεράστιο πρόβλημα με την ανομβρία τις προηγούμενες χρονιές, οι ποσότητες νερού ήταν ελάχιστες, το φράγμα πλησίασε τον πάτο, αλλά ευτυχώς η φύση προνόησε να το γεμίσει".

 

"Μας χαροποιεί γιατί μας εξασφαλίζει αποθέματα για τα επόμενα 2-3 χρόνια", είπε, και πρόσθεσε ότι περίπου 200 πολίτες συγκεντρώθηκαν για να δουν την υπερχείλιση του φράγματος, ενώ από χθες το πρωί αρκετοί άλλοι επισκέπτονται την περιοχή.

 

Παραφωνία ωστόσο, αποτελούν οι τεράστιες ποσότητες καλαμιών και κάποιων σκουπιδιών που όπως εξήγησε ο κ.Ξυδιάς, έφεραν τα ορμητικά νερά από τη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών.

"Παρόλο το αποκρουστικό αποτέλεσμα, τα καλάμια είναι παράγωγο της φύσης, δεν είναι ρύπανση, ρύπανση όμως είναι οι μικρές ποσότητες απορριμμάτων που δείχνουν την έλλειψη συνείδησης και το επίπεδο του πολιτισμού μας", συμπλήρωσε.

 

Σημείωσε δε, ότι μετά από συνεννόηση, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων θα αναλάβει να διαχειριστεί τις μεγάλες ποσότητες καλαμιών, ενώ ο Δήμος θα έχει την ευθύνη για οτιδήποτε καταλήξει στην κοιλάδα της Γερμασόγειας.

 

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κυριάκος Ξυδιάς ανέφερε πως η δημοτική μηχανή βρίσκεται σε επιφυλακή "για να αντιμετωπίσουμε πιθανές πλημμύρες από υπερχείλιση του ποταμού και έχουμε πάρει πολλά προληπτικά μέτρα, αλλά πάντα η φύση είναι απρόβλεπτη".

 

Λόγω της υπερχείλισης του φράγματος, ο χώρος στάθμευσης στην κοίτη του ποταμού Άμαθου παραμένει κλειστός, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό στις διαβάσεις του δρόμου και των μικρών γεφυριών υπεράνω του ποταμού και να συμμορφώνεται με τα σήματα της τροχαίας.

 

Υπενθυμίζεται πως το φράγμα της Γερμασόγειας λειτούργησε το 1968 και έχει υπερχειλίσει άλλες τέσσερις φορές, με την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2012.

 

Το επόμενο φράγμα που αναμένεται να υπερχειλίσει στην Επαρχία Λεμεσού είναι αυτό των Πολεμιδιών, χωρητικότητας 3,4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Πέµπτη αναµένεται ασθενής χαµηλή πίεση και κατά διαστήµατα σκόνη στην ατµόσφαιρα.Σήµερα, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται παροδικά µε αυξηµένη συννεφιά ενώ αργότερα αναµένονται σε κάποιες περιοχές µεµονωµένες, κυρίως ελαφρές, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευµα, στα δυτικά, νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και τοπικά, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, αναµένεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά παράλια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά τοπικά και στα ηµιορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και κυρίως µετά το µεσηµέρι αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται κατά διαστήµατα µεµονωµένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Πέµπτη και µικρή πτώση την Παρασκευή, για να παραµείνει ωστόσο λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατικές τιµές.Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 56 εκατοστά στην Πλατεία Τροόδους.

Το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Προσωρινής Φροντίδας Αστέγων, απασχόλησε σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, με τη διεύθυνση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, με τον Δήμαρχο να δηλώνει πως στόχος είναι να μην υπάρχουν καθόλου άστεγοι στη Λεμεσό.


 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ.Νικολαϊδης είπε πως κατά τη σημερινή σύσκεψη τέθηκαν ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών λεπτομέρειες γύρω από τους σχεδιασμούς του Δήμου για ανέγερση Κέντρου Προσωρινής Φροντίδας Αστέγων.


 
Απώτερος στόχος της όλης προσπάθειας, δήλωσε, "είναι να μην μείνει εκτεθειμένος στο δρόμο κανένας συμπολίτης μας" και πρόσθεσε ότι το θέμα θα προωθηθεί στην αρμόδια Υπουργό και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.


 
Σημείωσε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από το όλο θέμα δεν μπορούν επί του παρόντος να αναφερθούν, καθώς οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη στο αρχικό τους στάδιο.


 
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος έχει ανακοινώσει πως το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων θα λειτουργήσει στο Κτιριακό Συγκρότημα "Άγιος Παντελεήμονας", το οποίο είναι δημοτικής κτημοσύνης, και που όταν διαμορφωθεί κατάλληλα, θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες) για παραμονή μερικών ημερών, μέχρι να βρεθούν μόνιμοι χώροι στέγασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

 

 

Πηγή: KYΠΕ


 

Σωρεία καταγγελιών για αδικήματα που αφορούν και επηρεάζουν τη διακίνηση ατόμων με αναπηρία στο οδικό δίκτυο, διενήργησε η Αστυνομία μεταξύ των ημερομηνιών 14 – 20 Ιανουαρίου, 2019.Κατά τη διάρκεια εκστρατείας της Αστυνομίας, έγιναν συνολικά 1,471 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 310 αφορούσαν στάθμευση σε χώρο στάθμευσης αναπήρων, οι 333 αφορούσαν στάθμευση σε πεζοδρόμιο ή πεζόδρομο και οι 317 αφορούσαν στάθμευση σε διπλή, κίτρινη γραμμή.Ενδεικτικό είναι, ότι τα άτομα με αναπηρίες ζουν ανάμεσα μας και πρέπει να τυγχάνουν απόλυτου σεβασμού, αλλά και διευκολύνσεων από όλους μας, αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της.Η εκστρατεία της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών και την πάταξη του φαινομένου στάθμευσης οχημάτων σε χώρους στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, αλλά και γενικά για μη στάθμευση οχημάτων κατά τρόπο που να εμποδίζεται η ομαλή χρήση του οδικού δικτύου από τα άτομα αυτά


Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο αδίκημα της παράνομης στάθμευσης, το οποίο καθίσταται εντονότερο στα κέντρα των πόλεων και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα στη διακίνηση των ατόμων με αναπηρία.Επισημαίνεται ότι ο κύριος στόχος είναι η καλλιέργεια συνείδησης στον καθένα, ότι οι χώροι στάθμευσης για άτομα με αναπηρία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από τα άτομα αυτά. Αυτό πρέπει να εμπεδωθεί στην κοινωνία και προς την κατεύθυνση αυτή η Αστυνομία καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες.

Με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ξεκινά σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την ψηφοφορία ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντληθεί το προβλεπόμενο όριο των τριών ημερών συζήτησης στην Ολομέλεια. Η Συμφωνία των Πρεσπών, πάντως, αναδιατάσσει τον πολιτικό χάρτη της χώρας καθώς μετά τις αποχωρήσεις και διαγραφές βουλευτών την προηγούμενη εβδομάδα χθες σημειώθηκαν νέες αλλαγές στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αρχικά ήταν η αποπομπή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής και ακολούθως η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του Γ. Αμυρά από την Κ.Ο του Ποταμιού.Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε την απόφαση του κόμματος να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών και λίγη ώρα αργότερα με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής ενημέρωσε για τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξηγώντας τη στάση της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι το κόμμα του θεωρεί εθνικά ωφέλιμη τη Συμφωνία ενώ αναφορικά με τη διαγραφή του σημείωσε: “Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.” Χθες, πάντως, ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι η κ. Γεννηματά του είχε προτείνει τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προκειμένου να μην στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε. Επιπλέον, ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς, ο οποίος τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΚΟ του Ποταμιού μετά την απόφαση του κόμματος για ψήφο κατά συνείδηση. Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά όταν «τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα». Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Αμυρά, διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Page 1 of 14

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top