ΕΚΔΟΣΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ '19

Ραφαηλία Μενελάου

Ραφαηλία Μενελάου

Το δικό του λογότυπο αποκτά από φέτος το Καρναβάλι Λεμεσού ή "Το Λεμεσιανό Καρναβάλι" όπως από τώρα θα αποκαλείται, ενώ για πρώτη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίρνουν δυο γυναίκες, οι Βασίλισσες της χαράς και της τρέλας.


 
Ο Δήμος Λεμεσού φαίνεται αποφασισμένος να ενισχύσει δυναμικά τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις και ήδη μια πρώτη γεύση δόθηκε στη σημερινή διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακά διακοσμημένο Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνος Σολομωνίδης".

 


 

 

Οι φετινές Βασίλισσες της χαράς και της τρέλας, θα είναι οι γνωστές Λεμεσιανές καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και Μαρία Νικολαΐδη Αφάμη, οι οποίες θα στεφθούν την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου και θα αναλάβουν να μεταφέρουν το κέφι του Λεμεσιανού Καρναβαλιού για το 11ήμερο των εκδηλώσεων.


 
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου, ο κ. Νικολαϊδης παρουσίασε το σκεπτικό γύρω από το λογότυπο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, το οποίο βασίστηκε στο σύμβολο του Δήμου, το λέοντα, καθώς και στη μετάδοση, μέσα από την πολυχρωμία και τα σχήματα, του κεφιού του καρναβαλιού.

 


 

 

"Το λιοντάρι χρωματίζεται, απεικονίζεται μισό και προσθέτονται σχήματα από σερπαντίνες και κομφετί, για να ενώσει σε μια λιτή φόρμα το σύμβολο του δήμου και την αγάπη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι", είπε ο Νίκος Νικολαϊδης, προσθέτοντας ότι ακόμη και στη γραμματοσειρά ενσωματώνονται στοιχεία κεφιού και χαράς και συγκεκριμένα το μουστάκι και η κιθάρα, που παραπέμπουν στους κανταδόρους.


 
Ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε επίσης στο διαγωνισμό σύνθεσης καντάδας που είχε εξαγγελθεί πέρσι και που φέτος, στις 22 Φεβρουαρίου, θα γίνει παρουσίαση των έξι επικρατέστερων καντάδων και βράβευση των τριών καλύτερων.


 
Υπέδειξε ακόμη την ανάγκη για δημιουργία Μουσείου του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, προσθέτοντας ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη για τη δημιουργία του στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου "Πάνος Σολομωνίδης". Στόχος του δήμου είναι, είπε,  μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, να προχωρήσει σε δημόσια παρουσίαση της πρότασης.
 


Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που άρχισε και συνεχίζεται, για αναβίωση των μεγάλων κατασκευών και των σατιρικών αρμάτων και ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων του καρναβαλιού.
 


Στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της δυναμικής του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, ο Δήμος απευθύνεται φέτος σε υποψήφιους χορηγούς και ήδη απόψε θα παρουσιαστούν χορηγικά πακέτα σε ενδιαφερόμενους.


 
Ο Νίκος Νικολαϊδης είπε πως προσπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να ανανεώνει και να αναβαθμίζει συνεχώς το Λεμεσιανό Καρναβάλι, πάντα με σεβασμό και προσήλωση στην πολύχρονη παράδοση και στην ιστορία του. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται πάντα μέσα από διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τους καρναβαλιστές.


 
Να σημειωθεί ότι λεπτομέρειες για τις καινοτομίες και τις διάφορες εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού θα δοθούν σε διάσκεψη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.


 
ΚΥΠΕ

Στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας “Go Green”, η  DHL Express Κύπρου φύτεψε 250 δέντρα

H DHL Express Κύπρου, μαζί με το προσωπικό και τους φίλους της, πραγματοποίησε με δική της πρωτοβουλία, δεντροφύτευση στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού. Με τη φύτευση 250 πεύκων και κυπαρισσιών, η DHL Express Κύπρου συνέβαλε στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του Πάρκου, πρασινίζοντας μια σημαντική έκταση του και δίνοντάς του ζωή.

 

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του Ομίλου της Deutsche Post DHL “Go Green” που σκοπό έχει την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία στοχεύει να μειώσει στο μηδέν όλες τις εκπομπές ρύπων της που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το 2050, καθώς και να επενδύσει στην εκπαίδευση και πιστοποίηση των εργαζομένων της ως ειδικούς της GoGreen έως το 2025. Με περίπου 510.000 εργαζομένους παγκοσμίως, η Deutsche Post DHL αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο, επομένως ο θετικός αντίκτυπος που μπορεί να έχει στην προστασία του περιβάλλοντος είναι καίριας σημασίας.

 

 

Ο κ. Βαλεντίνος Πιριπίτσης, Γενικός Διευθυντής της DHL Κύπρου, δήλωσε σχετικά: «Λόγω του μεγέθους και της παγκόσμιας εμβέλειας του Ομίλου, νιώθουμε ευθύνη απέναντι στους εργαζομένους μας, στην κοινωνία αλλά και στο περιβάλλον. Αυτό το έντονο αίσθημα ευθύνης καθορίζει τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και αποτελεί το θεμέλιο της εταιρικής μας κουλτούρας. Με σύμμαχο τη θετική ανταπόκριση των εργαζομένων και φίλων μας σε κάθε κάλεσμά μας, έχουμε ως στόχο να ενισχύουμε χρόνο με το χρόνο τις κοινωφελείς μας δράσεις ώστε να συμβάλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής στρατηγικής του Ομίλου της Deutsche Post DHL. Διάφορες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση καταστροφών, την εκπαίδευση, καθώς και την ενδυνάμωση της αξίας του εθελοντισμού ανάμεσα στους εργαζομένους.