ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 22.3.2019

Ραφαηλία Μενελάου

Ραφαηλία Μενελάου

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των τεσσάρων προσώπων που είχαν συλληφθεί, τη Δευτέρα, κατά την εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίου που περιείχε 104 κιλά κάνναβης.


 
Οι τέσσερις, που τέθηκαν υπό κράτηση από τις Βρετανικές Βάσεις, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή του Ύψωνα, όπου έγινε η επιχείρηση της ΥΚΑΝ, παραδόθηκαν χθες στις αρχές της Δημοκρατίας, μετά από σχετικό αίτημα που διαβιβάστηκε μέσω της Νομικής Υπηρεσίας.


 
Πρόκειται για δυο Ε/κ 49 και 42 ετών και δυο Νιγηριανούς 36 και 30 ετών, ενώ ήδη υπό 8ήμερη κράτηση τελούν, από την Τρίτη, 39χρονος Βόσνιος και 48χρονος Ελληνοκύπριος.


 
Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο, ο 42χρονος έχει αναφέρει, ανακρινόμενος, κάποια στοιχεία που τον εμπλέκουν στην υπόθεση, ενώ ο 49χρονος δίνει κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται και οι δυο Νιγηριανοί αρνούνται ανάμειξη.
 


Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στην κράτηση τους για περίοδο οκτώ ημερών, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, κατοχή και εισαγωγή με σκοπό την προμήθεια σε τρίτο πρόσωπο, ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β`.
 


Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε πως αναμένεται να παραδοθούν, από τις αρχές των Βάσεων, κάποια τεκμήρια που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από τη σκηνή.
 


Υπενθυμίζεται πως, μετά από πληροφορία ότι ο 39χρονος Βόσνιος εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Κύπρο, μέσω Καναδά, αυτός τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θεάθηκε να συναντάτε δυο φορές με τον 42χρονο.
 


Εμπορευματοκιβώτιο, που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού για λογαριασμό της εταιρείας του 48χρονου Ε/κ, τέθηκε επίσης υπό παρακολούθηση και το οποίο, τη Δευτέρα, μεταφέρθηκε με οδηγίες του 42χρονου έξω από το χωράφι του 49χρονου, στον Ύψωνα.
 


Λίγο αργότερα, ο 42χρονος επέστρεψε μαζί με τον 49χρονο καθώς και τους δυο Νιγηριανούς, που άρχισαν να ξεφορτώνουν το περιεχόμενο του, οπόταν έγινε έφοδος από τα μέλη της ΥΚΑΝ, με τη συνδρομή της Αστυνομίας των ΒΒ, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή.
 


Στο εμπορευματοκιβώτιο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε γυψοσανίδες, 373 συσκευασίες που περιείχαν τα 104 κιλά κάνναβης.


 
Οι τέσσερις συνελήφθησαν από την Αστυνομία των Βάσεων, ενώ κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας, τα μέλη της ΥΚΑΝ πέρασαν χειροπέδες στον 39χρονο και τον 48χρονο.
 


Οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεργασία με την Ιντερπόλ για εντοπισμό του αποστολέα, ενώ έρευνες γίνονται για να εξακριβωθεί ο τελικός προορισμός και ο παραλήπτης των ναρκωτικών στο νησί.

 


 
ΚΥΠΕ

Με ανακοίνωση της η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό για τις τροχαίες διευθετήσεις που θα γίνουν στη Λεμεσό, λόγω της διεξαγωγής του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου και προτρέπει τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τα σήματα τροχαίας.
 


Συγκεκριμένα, το Σάββατο, όπου θα διεξαχθεί ο Εταιρικός και ο Παιδικός Δρόμος, θα είναι κλειστές για την τροχαία κίνηση και οι δυο λωρίδες του παραλιακού, από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, από τη συμβολή των φώτων τροχαίας της οδού 28ης Οκτωβρίου με την οδό Γρίβα Διγενή.
 


Η εκκίνηση του Εταιρικού Δρόμου 5χλμ θα δοθεί στην Επίχωση η ώρα 9:00 και η εκκίνηση του Παιδικού Δρόμου (Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race) στις 11:00, με τους συμμετέχοντες να ακολουθούν τη διαδρομή μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή των φώτων τροχαίας με την οδό Γρίβα Διγενή.

 


Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος των 42 χλμ, ο Μισός Μαραθώνιος, ο Petrolina Energy Race 10χλμ και City Race 5χλμ.

 


Η εκκίνηση του Διεθνή Μαραθωνίου θα δοθεί στις 07:30, στην περιοχή της Επίχωσης, με δυτική κατεύθυνση στον παραλιακό δρόμο προς τη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ, με τη διαδρομή να περιλαμβάνει τον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού,  διαμέσου του παράλληλου δρόμου του Νέου Λιμανιού, τον κυκλικό κόμβο του Lady΄s Mile και τον κάθετο δρόμο μπροστά από το "My Mall".
 


Στον κυκλικό κόμβο της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, η διαδρομή συνεχίζει δυτικά προς το χωριό Ασώματος μέχρι τη συμβολή με την είσοδο του "Water Park", όπου γίνεται επαναστροφή και ακολουθεί την ίδια διαδρομή, διαμέσου του παραλιακού δρόμου, μέχρι το σημείο λίγο πριν τα φώτα τροχαίας της συμβολής της Λεωφόρου Αμαθούντος με την οδό Αγίων Σαράντα, παρά το ξενοδοχείο "Elias Hotel", όπου γίνεται επαναστροφή, με τερματισμό και πάλι την Επίχωση.

 


Από τις 06:00 μέχρι τις 14:00, όλο το πιο πάνω παραλιακό μέτωπο θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση, ενώ ο δρόμος θα δίνεται στην κυκλοφορία σταδιακά, ανάλογα με την πορεία των αθλητών.

 


Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας, τις υποδείξεις των αστυνομικών αλλά και τις παρακάμψεις της κυκλοφορίας.


 
ΚΥΠΕ

Ώρες Λειτουργίας: 8πμ - 10μμ. Μετά τις 10μμ και μέχρι τις 8πμ της επομένης, ανοίγουν το φαρμακείο οι φαρμακοποιοί, μετά από τηλεφώνημα στην οικία τους, όταν ο ασθενής έχει συνταγή.

 

Πέμπτη 21/3/2019

1. Μαυρογιάννη Δέσποινα
Λεωφ. Μακαρίου  ΙΙΙ 228
, δίπλα από ψησταριά Διομήδης, Λεμεσός
25361626
, 25772588

 

 

2. Μάρκου Αγγέλα
Μίλτωνος 27, κατ.3
, έναντι Ναυτιλιακής εταιρείας Intership, Ζακάκι, Λεμεσός
25108898
, 96893387

 

 

3. Άσπρος Δημήτρης
Λεοντίου A' 159
, δρόμος Παλαιού Νοσοκομείου, Λεμεσός
25342050
, 25728208

 

 

4. Βασιλείου Ιωάννα
Λεωφ. Γρίβα Διγενή 117
, πολυκατοικία ΡΙΑΛΑΣ, έναντι MARIEL FASHION, Λεμεσός
25587780
, 25386449

 


Του Γιάννη Τσουλόφτα Επιστημονικός Συνεργάτης

 

 

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και οι εκδόσεις Βακχικόν συνδιοργάνωσαν στην πόλη μας εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης της ποιητικής συλλογής «Φλοίσβος συννέφων» του λεμεσιανού ποιητή Γιώργου Φράγκου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 6 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης μας,  ανέγνωσε χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου ο λογοτέχνης Αντώνης Γεωργίου, ενώ για το βιβλίο μίλησαν η ποιήτρια Αλεξάνδρα Γαλανού και ο ποιητής Γιώργος Μολέσκης. Ποιήματα από τη συλλογή «Φλοίσβος συννέφων» απήγγειλε η σκηνοθέτις Αλεξία Παπαλαζάρου.

Η ποιητική συλλογή «Φλοίσβος συννέφων» είναι μια καλαίσθητη έκδοση με ένα πολύ πετυχημένο εξώφυλλο. Δεσπόζον στοιχείο η κριτική θεώρηση των πραγμάτων, ο σαρκασμός, η ειρωνεία και το χιούμορ. Η συλλογή είναι γραμμένη σε ελεύθερο στίχο και αποτελείται από τέσσερεις ενότητες με τους δηλωτικούς τίτλους: «Της Ποίησης», «Της Ζωής», «Της Πολιτικής», «Του Έρωτα».

Η πρώτη ενότητα, «Της Ποίησης», δίδει, όπως λέει ο ποιητής, φωνή στις «άλαλες καθημερινές στιγμές,» καταγράφει συνομιλίες κυμάτων και συννέφων. Τα δύο πρώτα ποιήματα της συλλογής δίδουν το στίγμα της ποιητικής ιδεολογίας του ποιητή, που διαμορφώνεται βιωματικά μέσα από την πολύχρονη και επίπονη ποιητική διεργασία. Όταν η ποίηση ωριμάζει πια μέσα σου, τότε μπορείς και να την ξεγυμνώσεις, και ν΄ αγγίξεις την ουσία, σ΄ ενοχλεί ο βαρυφορτωμένος λόγος που βουλιάζει την ποίηση, που την πνίγει.

Στη δεύτερη ενότητα, «Της Ζωής», τα ποιήματα είναι πιο αυτοαναφορικά, όπως το ποίημα «Αναλώνομαι» που είναι σε πρώτο πρόσωπο και αρχίζει με τους στίχους: «Αναλώνομαι σ΄ αχαμνές, πλαδαρές / κι αδύναμες χειραψίες», η χρήση των τριών επιθέτων εδώ δίνει ακριβώς την αίσθηση της κενότητας και αηδίας που θέλει να μεταδώσει ο ποιητής για την εικόνα της κοινωνίας και των κοινωνικοπολιτικών σχέσεων που επικρατούν.

Στην τρίτη ενότητα, με τίτλο «Της Πολιτικής», ο ποιητής με άμεση και ευθύβολη γραφή αγγίζει όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και της κοινωνίας, και γράφει με δεικτικό τρόπο, αντλώντας από τα βιώματα του ως δημοσιογράφος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ακόλουθη στροφή στο ποίημα «Σφρίγος»: «Οι συσκεπτόμενοι κουτουλούσαν στα έδρανα / με βαριεστημάρα / ώσπου εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων / οι τηλεοπτικές κάμερες. / Μεμιάς απέκτησαν οι πάντες άποψη, σφρίγος / και κατηγορηματικότητα».

Στην τελευταία ενότητα, «Του Έρωτα», διαφαίνεται πίσω απ΄ τους στίχους η θλίψη για την αλλοτρίωση, την απομόνωση, τη μοναξιά· χαρακτηριστικά της εποχής μας και της φθοράς του έρωτα και των σχέσεων. «Μα οι χειρότερες, / οι πιο φρικτές, οι πιο δυσβάσταχτες / είναι οι δυο μοναξιές. / Οι δυο μοναξιές / δίπλα στον πάγκο της κουζίνας / μπροστά στην τηλεόραση / στο υπνοδωμάτιο.»

 

O Γιώργος Φράγκος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1962. Έκδωσε δύο ποιητικές συλλογές από τα μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε δημοσιογραφία και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη λογοτεχνία. Από το 1990 εργάζεται στη Λευκωσία ως δημοσιογράφος στον ημερήσιο Τύπο.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου για δυο δεκαετίες, και στις δύο τελευταίες θητείες του υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας της Ένωσης. Διατέλεσε επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Τώρα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Ο Γιώργος Φράγκος, από το 1978 μέχρι το 2013, έκδωσε πέντε ποιητικές συλλογές. Εκτός από την ποίηση, ασχολείται και με την κριτική λογοτεχνίας, έχοντας δημοσιεύσει δεκάδες βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλα συναφή κριτικά σημειώματα και μελετήματα, κυρίως στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Κύπρου.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τουρκικά, ισπανικά, ιταλικά, βουλγάρικα και ρωσικά. O «Φλοίσβος συννέφων» είναι η έκτη ποιητική συλλογή του.

Ξεκινώντας να προσφέρουμε κατοίκον νοσηλεία ως επαγγελματίες υγείας, είχαμε αποφασίσει να καλύψουμε μια ανάγκη ,που βλέπαμε ότι παρουσιαζόταν σε περίπτωση ασθενείας και δεν καλυπτόταν σε μεγάλο βαθμό.

 

Μια ανάγκη η οποία θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια για κανένα ασθενή, και μέσω την οποίας ο κάθε ασθενής και συγγενής του θα μπορούσε να νιώσει την σιγουριά, την ασφάλεια και την επαγγελματικότητα , που μπορεί να του προσφέρει ένας οργανωμένο σύνολο επαγγελματιών υγείας, ‘’οι φύλακες άγγελοι των ασθενών, οι νοσηλευτές’’.

 

Η νοσηλεία στο σπίτι του ασθενή ,σε περιπτώσεις όπου αυτό είναι εφικτό, είναι φυσιολογική ανάγκη, αφού αυτό βοηθά στην ταχύτερη αποθεραπεία του και στην βελτίωση της ψυχολογίας του.

 

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους νοσηλευτική πράξη και έχουμε άμεση συνεργασία και με άλλες ομάδες υγείας (γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, χημικούς κτλ).

 

Ερχόμαστε παντού όπου υπάρχουν ασθενείς, Λεμεσό και Λευκωσία, από 1 μέχρι 24 ώρες ,στο πλευρό του ασθενή, ανάλογα με τις ανάγκες του και το πλάνο νοσηλείας που θα καταρτίσουμε.

 

Μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε

  • 24ωρη  παραμονή με ασθενή
  • Ενδομυϊκές ενέσεις
  • Λουτρό κλίνης
  • Περιποίηση τραχειοτομίας, γαστροστομίας, κολοστομίας
  • Φροντίδα κατακλίσεων
  • Μέτρηση ζωτικών σημείων-έλεγχο σακχάρου αίματος
  • Συνοδεία ασθενών σε ιατρικά ραντεβού
  • Αποκατάσταση ασθενών μετά από συνεννόηση με το γιατρό του
  • Φροντίδα ασθενών με άνοια και Αlzheimer

 

Ξεκινήσαμε με τη σκέψη ότι

΄’Κάθε άτομο είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται’’

Και με αυτή προχωράμε και επιτυχαίνουμε το στόχο μας.

 

Είμαστε σίγουροι ότι δε θα σας απογοητεύσουμε!!!

 

Με ένα τηλεφώνημα είμαστε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες για τη παρεχόμενη από μέρους μας νοσηλεία.

 

 

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας-99154344

www.cyprusprivatenursing.com

email- This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Διεύθυνση-Κένεντυ 57,

4ος οροφος,Λευκωσια,1076

 

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγούνται σήμερα οι τέσσερις από τους έξι ύποπτους για την υπόθεση εντοπισμού 104 κιλών κάνναβης σε εμπορευματοκιβώτιο στον Ύψωνα, καθώς σήμερα παραδόθηκαν από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, στις αρχές της Δημοκρατίας.


 
Όπως ανέφεραν χθες αστυνομικές πηγές στο ΚΥΠΕ, οι τέσσερις - δυο Ε/κ 49 και 42 ετών και δυο Νιγηριανοί 36 και 30 ετών - παραδόθηκαν χθες μετά από σχετικό αίτημα που προωθήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία προς τις αρμόδιες αρχές των Βρετανικών Βάσεων.
 


Οι τέσσερις είχαν συλληφθεί επ` αυτοφώρω τη Δευτέρα, ενώ ξεφόρτωναν εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από μέλη της ΥΚΑΝ και στο οποίο εντοπίστηκαν 373 συσκευασίες με τα 104 κιλά κάνναβης.
 


Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί δυο ακόμη πρόσωπα, τα οποία τελούν υπό 8ήμερη κράτηση, ένας 39χρονος Βόσνιος και ένας 48χρονος Ε/κ.

 

ΚΥΠΕ
 

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή.
 


Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης ή και χαμηλής νέφωσης, θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις αλλά αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, στα ορεινά, νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τοπικά στα νότια παράλια, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη.

 

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 13 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


 
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Κυριακή, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται πιθανό να δώσουν τοπικά μεμονωμένες βροχές.


 
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί σε κάποιες περιοχές γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή αναμένεται πτώση, για να κυμανθεί σε κάποιες περιοχές λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Page 1 of 80

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top