Κοινοτάρχης Πισσουρίου

 

1. Ποια έργα υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην κοινότητα;
Έγιναν μικρά έργα εξωραϊσμού εντός της κοινότητας, όπως τοίχοι αντιστήριξης. Τροχοδρομήθηκαν προς υλοποίηση δύο παιδότοποι εντός του χωριού και βρίσκεται προς το τέλος ο εξωραϊσμός της εισόδου που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Πισσούρι.


2. Το παραλιακό μέτωπο του Πισσουρίου αναμένεται να δεχθεί μεγάλη ανανέωση. Τι ακριβώς θα γίνει;
Ήδη με τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, δημιουργήσαμε ανοιχτό γυμναστήριο, το οποίο έδωσε ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην παραλία μας. Επίσης από φέτος ξεκινήσαμε να βάζουμε ξύλινες ομπρέλες, τις οποίες αγόρασε το κοινοτικό συμβούλιο, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και είναι επιδοτούμενες από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Το μεγάλο όμως έργο που αναμένεται να γίνει, είναι ο πλήρης επανασχεδιασμός του παραλιακού πεζόδρομου. Δυστυχώς, λόγω των συνεχών αλλαγών που χρειάστηκε να κάνουμε στα σχέδια, υπήρξε καθυστέρηση για χρόνια. Φέτος, επιτέλους θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη άδεια. Το όλο έργο θα στοιχίσει πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ και θα γίνει σε τρεις φάσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει ένας νέος ξύλινος πεζόδρομος, ελαφρά ανυψωμένος από το επίπεδο της θάλασσας.


3. Η περιοχή έχει ανάγκη από πυροσβεστικό σταθμό, αλλά και από αναβάθμιση του υφιστάμενου αστυνομικού σταθμού. Πώς προχωράνε τα έργα;
Το κοινοτικό συμβούλιο ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του Παλαιού Δημοτικού στις αρχές του 2021. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του να αναλάβει τον χώρο και να τον μετατρέψει στον νέο περιφερειακό αστυνομικό σταθμό. Φυσικά το συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να το παραχωρήσει, ως μέρος μιας δέσμευσης του υπουργείου να κάνει παράλληλα και έναν μικρό πυροσβεστικό σταθμό εκεί.


4. Δεκάδες κάτοικοι στο Πισσούρι εδώ και χρόνια, βλέπουν τη γη κυριολεκτικά να καταρρέει κάτω από τα πόδια τους, λόγω κατολισθήσεων. Ποιες οι εξελίξεις στο θέμα αυτό;
Δυστυχώς στην περιοχή Λίμνες περίπου 20 κατοικίες πήραν διάταγμα ότι είναι επικίνδυνες και πρέπει να εγκαταλειφθούν από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ δεκάδες άλλες χρειάζονται κάθε χρόνο συντήρηση πολλών χιλιάδων ευρώ. Είναι ένα θέμα για το οποίο το Κοινοτικό Συμβούλιο πάλεψε αρκετά τόσο στη Βουλή, όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Πέρσι η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα προχωρήσει στη στήριξη της περιοχής με κονδύλι περί των 33 εκατομμυρίων. Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα προκηρυχθούν προσφορές, σχετικά με το ποιος θα αναλάβει αυτό το τεράστιο έργο. Θα γίνει επίχωση ενός σημείου και στη δεύτερη φάση θα βάλουν πάσσαλους για στήριξη συγκεκριμένης ζώνης, ενώ στην τρίτη φάση θα γίνουν πρόνοιες για αποχετευτικό σύστημα, έτσι ώστε να απομακρύνει το νερό, το οποίο φαίνεται να διαβρώνει το έδαφος και να είναι η κύρια αιτία της κατολίσθησης. Αίτημα της τοπικής αρχής και ειδικά των επηρεαζόμενων κατοίκων, είναι ότι το κράτος πέραν από τη στήριξη της περιοχής, πρέπει να στηρίξει τους ανθρώπους στους οποίους θα χαρακτήριζα «πρόσφυγες», αφού έχασαν το σπίτι τους χωρίς να είναι δική τους επιλογή, πολλοί εξ αυτών ηλικιωμένοι. Τους έδωσαν ψίχουλα για την μετοίκηση τους σε άλλη περιοχή.


5. Ελέω κορωνοϊού και αφού έχουν σταματήσει οι παγκοινοτικές, πώς καταφέρνετε να κρατάτε επαφή με τους συμπολίτες σας;
Όντως οι παγκοινοτικές ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για όλα όσα αφορούν την κοινότητα. Πλέον, ευτυχώς έχουμε την εφημερίδα Λεμεσός και το Lemesos TV που προβάλουμε όλα όσα αφορούν τον κόσμο. Επιπρόσθετα, αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα μας, στην οποία εμπλουτίζουμε συνεχώς με τα έργα και τις αποφάσεις του συμβουλίου, ενώ εκεί μπορούν να βρουν μέχρι και τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Θέλουμε οι δημότες να γνωρίζουν τι και πως αποφασίζουμε.

 

Διαβάστηκε 935 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top