Επίτιμο μέλος Europa Uomo Κύπρου

 

1. Πείτε μας δυο λόγια για να γνωρίσουμε το Europa Uomo.
Το σωματείο Europa Uomo Κύπρου φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αναφορικά με τον καρκίνο του προστάτη. Είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιτελεί ένα σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο, στοχεύοντας με τις δράσεις του και τις υπηρεσίες του στον άνθρωπο με καρκίνο του προστάτη και να στηρίξει αυτόν και την οικογένειά του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ασθένειάς του.

 

2. Ποιος είναι ο στόχος του οργανισμού;
Η ευαισθητοποίηση των αντρών και το δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση είναι ένα ατομικό δικαίωμα το οποίο προϋποθέτει λεπτομερή πληροφόρηση όλων των ανδρών στην χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια ακόμα και στενοί συγγενείς ασθενών με καρκίνο του προστάτη αγνοούσαν στοιχειώδη πράγματα γι’ αυτόν τον καρκίνο και το χειρότερο ότι απέφευγαν να συζητήσουν ή ακόμα και να ζητήσουν καθοδήγηση. Από εδώ προκύπτει η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και διαφώτισης για ευαισθητοποίηση των αντρών και κυρίως των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Επιπρόσθετα, ο οργανισμός στηρίζει τον κάθε ασθενή και μετά την επέμβαση, γιατί σημασία έχει να καλυτερεύσουμε τον τρόπος ζωής τους.

 

3. Πώς αισθάνεστε που επιλεχθήκατε ως επίτιμο μέλος της Europa Uomo Κύπρου;
Είναι μεγάλη μου τιμή που το Europa Uomo, ο εκπρόσωπος τύπου Στέλιος Κυριάκου, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο με επέλεξαν να ηγηθώ μαζί τους αυτής της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα γίνουν δράσεις για πρώτη φορά στη Λεμεσό. Ως δημοτικός σύμβουλος της πόλης, αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για εμένα να έχω αυτή τη θέση, όσο και για το δήμο να φιλοξενεί τις δράσεις.


4. Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια αντρική υπόθεση. Ποιος ο ρόλος των γυναικών;
Είναι πολύ σημαντική η επιμόρφωση στα παιδιά μας. Οπότε δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση, αλλά μας αφορά όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες, γιατί έχουμε αγόρια και απαιτείται να περάσουμε το μήνυμα στον γιο μας, όπως και στον επόμενο μήνα στις κόρες μας για τη μαστογραφία και το τεστ Παπανικολάου. Όπως οι γυναίκες ξεκινούν αυτές τις εξετάσεις σε νεαρή ηλικία, έτσι και οι άντρες από τα 40 και μετά πρέπει να κάνουν το PSA test για πρόληψη. Δεν καλύπτεται ακόμη από το ΓεΣΥ, αλλά όπως μου ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού γίνονται έντονες προσπάθειες και ελπίζω πως μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν πετύχει το στόχο.


5. Τι είναι η «Μπλε Διαδρομή» που θα διοργανώσετε στη Λεμεσό;
Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα γίνει μια διαδρομή, όπου ποδηλάτες θα διανύσουν 117 km στα βουνά της Λεμεσού. Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου θα γίνει δεύτερη διαδρομή 7 km για το κοινό στις 10:00 το πρωί. Η αφετηρία της διαδρομής αυτής θα γίνει στο αμφιθέατρο Ηρώων Χρίστου & Μίλτου Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την όμορφη Λεμεσό ποδηλατώντας.

 

Διαβάστηκε 641 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top