Πολιτική Σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

1. Ποιες παθογένειες εντοπίζετε στην κυπριακή κοινωνία που οδηγούν στην έλλειψη ίσων ευκαιριών μεταξύ των δύο φύλων;

Είναι αρκετές, οπότε θα αναφέρω μερικές από αυτές όπως ανισομισθία, άτυπη και αδήλωτη εργασία που στην πλειοψηφία της ασκείται από γυναίκες, πλήρης έλλειψη υποδομών φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων.


2. Πώς μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση;

Με την οργάνωση των γυναικών στο γυναικείο κίνημα, έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση για λήψη αποφάσεων. Επιπρόσθετα, με ριζοσπαστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες με σκοπό την προώθηση στα αιτήματα των γυναικών.


3. Ποιος είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες στην πολιτική σκηνή του τόπου;

Μια γυναίκα η οποία εργάζεται με εξοντωτικά ωράρια στις πλείστες περιπτώσεις και αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να κάνει διπλό μεροκάματο, δηλαδή και στη δουλειά και στο σπίτι, είναι φυσιολογικό να δυσκολεύεται να αφιερώσει χρόνο και στα κοινά. Συνεπώς, πρέπει να εφαρμοστούν τέτοιες πολιτικές που να απελευθερώνουν τα χέρια της, ώστε να αποκτήσει επιτέλους τη θέση που της αξίζει στην κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου.


4. Ποια η κατάσταση στο χώρο εργασίας σας;

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες. Εκεί μπορώ να πω μετά βεβαιότητας πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Το ζήτημα είναι να εξετάσουμε τα προβλήματα όχι τόσο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όσο έξω στην κοινωνία το τι ισχύει.


5. Ποιο το μήνυμά σας όσον αφορά το κύμα καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης;

Από τη μια προς τα θύματα, πρέπει να βρουν το θάρρος να μιλήσουν, να καταγγείλουν, να ορθώσουν ανάστημα. Από την άλλη η Πολιτεία, χρειάζεται να υιοθετήσει κώδικες, ειδικά στους χώρους εργασίας, για αποτροπή τέτοιων φαινομένων. Παράλληλα, με τις κατάλληλες πολιτικές και πρακτικές πρέπει να επιτευχθεί μια πιο ολοκληρωμένη στήριξη και προστασία, όσων τολμούν να προβούν σε τέτοιου είδους καταγγελίες.

Διαβάστηκε 2608 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top