Εκπρόσωπος Καταστηματαρχών οδού Ανεξαρτησίας

 

1. Ποιες δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει με το κλείσιμο των επιχειρήσεων;

Ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμάς, αφού τα καταστήματα έμειναν κλειστά για τέσσερις εβδομάδες, σε μία κομβική περίοδο, όπως αυτή των εκπτώσεων.Με το άνοιγμα, ενέκυψε το πρόβλημα του μεγάλου στοκ που μας έμεινε, καθώς έχει απομείνει μικρό διάστημα μέχρι το τέλος της εκπτωτικής περιόδου.

 

2. Πώς βαίνουν οι πρώτες μέρες μετά την επαναλειτουργία των καταστημάτων;

Μπορώ να πω πως η κίνηση βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα, από την περίοδο της επιστροφής του πρώτου lockdown. Έχουμε ήδη στην «πλάτη» μας ένα χρόνο πανδημίας, που προξένησε τεράστια προβλήματα σε επιχειρήσεις, καθώς και στους μισθούς πολλών ανθρώπων, οπότε είναι λογικό ο κόσμος να μην ψωνίζει με την ίδια συχνότητα όπως παλιά. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνουμε ευλογημένοι σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, άρα εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να παραπονιόμαστε εφ’ όσον εργαστήκαμε τα Χριστούγεννα και με τη βοήθεια του Θεού ξανανοίξαμε τώρα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου για να περάσει αυτή η πανδημία, ούτως ώστε το Υπουργείο Υγείας να δώσει το πράσινο φως για να ανοίξουν όλοι και πάλι.

 

3. Πώς μπορούν απ’ εδώ και πέρα οι καταστηματάρχες να «διορθώσουν» τη ζημιά που έγινε, ώστε να ορθοποδήσουν;

Το όπλο των καταστηματαρχών αυτή τη στιγμή είναι η μείωση τιμών. Πρέπει να εξαντληθούν όσον το δυνατόν περισσότερα εμπορεύματα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, γιατί ο Μάρτης είναι πολύ κοντά όπου ξεκινούν τα καινούργια ανοιξιάτικα εμπορεύματα. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή του online καταστήματος. Είναι κάτι που συνήθως προτιμά η νέα γενιά, αλλά δεν έχει καλλιεργηθεί ως κουλτούρα ακόμη στο νησί. Για τους Κύπριους, το ψώνισμα είναι ένα είδος διασκέδασης. Οι άνθρωποι αρέσκονται στην προσωπική εξυπηρέτηση και στην επαφή με τα προϊόντα. Με την τεχνολογία καλώς ή κακώς χάνουμε μικρές χαρές της ζωής.

 

4. Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε σωστά το ζήτημα με το άνοιγμα και το κλείσιμο των καταστημάτων;

Το τοπικό κλείσιμο σε Λεμεσό και Πάφο, πιστεύω πως ήταν ένα ολέθριο λάθος που όλοι έχουν παραδεχτεί. Όμως, ας μη ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κάποιοι από εμάς είχαν πει πως εάν κλείναμε τον Νοέμβριο, ίσως να επανερχόμασταν πιο νωρίς στην κανονικότητα, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Επίσης, οι επιδημιολόγοι πρότειναν να ανοίξει το λιανικό εμπόριο την 1η του Φεβρουαρίου και τα malls στις 15 Φεβρουαρίου. Μετά τις «γνωστές πιέσεις» που γίνονται στο τόπο μας, άνοιξαν όλοι στις 8 Φεβρουαρίου. Πέραν από μία ομάδα ανθρώπων που αντιδρά και δικαιολογημένα, δίνω τα εύσημα στον κόσμο που συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά ώριμα, κράτησε στις πλείστες των περιπτώσεων ευλαβικά το πρωτόκολλο και γι’ αυτό και έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα.

 

5. Πώς προβλέπετε να «κυλίσουν» τα πράγματα το επόμενο διάστημα;

Το μεγάλο στοίχημα βρίσκεται στους εμβολιασμούς και την ανοσία της αγέλης. Δυστυχώς είναι γεγονός, πως τα λεφτά των οικογενειών αλλά και της κυβέρνησης έχουν λιγοστέψει. Σίγουρα οι επιπτώσεις τις πανδημίας θα φανούν έντονα στις επιχειρήσεις. Εάν το ξεπεράσουμε νωρίς, θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε τουρισμό και να έρθουν στην Κύπρο φρέσκα καινούργια λεφτά. Εάν το παρόν σκηνικό δεν αλλάξει όμως, κάποιες επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν των οικονομικών δυσκολιών που θα παρουσιαστούν εντονότερα το επόμενο διάστημα.

Διαβάστηκε 824 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top