Ενεργός πολίτης Ζακακίου

 

1. Πόσο διαφορετικό είναι το Ζακάκι το παρελθόντος σε σχέση με σήμερα;

Κάποτε ήταν ένα μικρό χωριό, που οι κάτοικοι του ασχολούνταν με την γεωργία και ορισμένοι με την κτηνοτροφία. Θεωρείτο ο «τροφοδότης» της Λεμεσού, σε λαχανικά και φρούτα με κύρια καλλιέργεια τις συκιές. Διατηρούσε, όπως όλα τα χωριά, τις παραδόσεις του τόπου. Με την κατασκευή του Νέου Λιμανιού, την ένταξη στον Δήμο Λεμεσού και την προσφυγοποίηση χιλιάδων συμπατριωτών μας, το Ζακάκι από χωριό έγινε πόλη. Έχασε τον ήρεμο χαρακτήρα του και την άλλοτε στενή και οικογενειακή ζωή του.

                                                                                                     

2. Ποια είναι τα έργα που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον;

Στο Ζακάκι το μόνο έργο που θα γίνει, ελπίζω σύντομα, είναι το μεγάλο πάρκο Γκογκέν. Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουν, στην ευρύτερη περιοχή ανεγείρεται το Καζίνο, γήπεδο γκολφ, δύο οικιστικά συγκροτήματα 14 ορόφων, 310 κατοικίες και άλλα 106 οικόπεδα. Καλοδεχούμενη η ανάπτυξη στην περιοχή, αλλά να γίνει σωστά. Ελπίζω οι μελετητές των έργων να λάβουν υπόψη τον περιβάλλοντα χώρο, όπως την αλυκή Ακρωτηρίου και το χαμηλό δάσος.

 

3. Ποια είναι τα τρία κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι της περιοχής;

Το λιμάνι σε μια χώρα είναι αναγκαίο και κανένας δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Για το Ζακάκι όμως αποτελεί εφιάλτη, γιατί αυτοί που το κατασκεύασαν, δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους περιοίκους. Ο θόρυβος από τους μεγάλους γερανούς, δε μας αφήνει να κοιμηθούμε, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα κουνούπια και τις καρότσες που σηκώνουν «σύννεφα» σκόνης. Ελπίζουμε σύντομα να δοθεί λύση, εφόσον παραδοθεί η περιβαλλοντική μελέτη που ανέθεσε σε εταιρεία ο δήμαρχος. Όσον αφορά τα κουνούπια, η δική μου θέση είναι να αποξηρανθεί η λίμνη Μακριά.

 

4. Υπάρχει στο πλάνο σας η δημιουργία ενός συνδέσμου για τους Ζακακιώτες;

Ελπίζω μόλις λήξει η όλη κατάσταση με την πανδημία, να δημιουργηθεί σύνδεσμος φίλων της Δυτικής Λεμεσού. Να σας αποκαλύψω πως είναι ήδη στα σκαριά και σκοπό του θα έχει τη διεκδίκηση όλων αυτών που δικαιούμαστε.

 

5. Εάν τεθεί σε ισχύ το σχέδιο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα θέλατε το Ζακάκι να εξελιχθεί σε δημοτικό διαμέρισμα;

Εφόσον τεθεί τέτοιο θέμα, η δική μου γνώμη είναι ΝΑΙ και μάλιστα να συνενωθούμε με την περιοχή Τσιερκέζ-Τσιφλίκ. Το Ζακάκι πρόσφερε πάρα πολλά στον τόπο, όπως ο χώρος που έγινε το λιμάνι και δεν πήραμε τίποτα πίσω ως αντάλλαγμα. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, για καλύτερη ποιότητα ζωής και να πάψουν να μας θεωρούν πολίτες «δεύτερης κατηγορίας».

Διαβάστηκε 897 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top