Κοινοτάρχη Βάσας Κοιλανίου

 

1. Πώς σκοπεύετε να τιμήσετε την μνήμη της Μαρίας Νικολάου;

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βάσας Κοιλανίου σε συνεργασία με τη Κοινοτική Αστυνόμευση Πάχνας, το Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων και τη Νεολαία Βάσας Κοιλανίου διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμη Μαρίας Νικολάου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 η ώρα 10:00-12:30 στην Αίθουσα του Κοινοτικού Συμβούλιου Βάσας Κοιλανίου. Θα τηρηθούν αυστηρώς όλα τα μέτρα ασφαλείας που αφορούν τον κορωνοϊό.

 

2. Ενώ δεν έχει καταγωγή από το χωριό, γιατί ήταν τόσο αγαπητή στον κόσμο της Βάσας Κοιλανίου;

Η Μαρία ήταν παντρεμένη με Βασιώτη που ήταν μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ήταν ένας νέος και πολύ δραστήριος άνθρωπος σε ό,τι αφορούσε την κοινότητα, πάντα βοηθούσε τους συνανθρώπους της και δυστυχώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Όλοι την εκτιμούσαμε ιδιαίτερα και γι’ αυτό μάλιστα, δώσαμε το όνομά της σε έναν δρόμο του χωριού.

 

3. Πώς αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της κοινότητας την δύσκολη περίοδο του lockdown;

Ένα μεγάλο ποσοστό τήρησε κατά γράμμα τις οδηγίες του κράτους και εφάρμοσε όλα τα πρωτόκολλα. Αυτός είναι ο λόγος που περάσαμε αλώβητοι την περίοδο αυτή, χωρίς κανένα απολύτως κρούσμα.

 

4. Επηρεάστηκε ο τουρισμός του χωριού λόγω των μέτρων του κορωνοϊού;

Οι περισσότεροι Κύπριοι δεν εγκατέλειψαν το νησί. Εξ ου και ειδικά τον Αύγουστο είχαμε μια άνευ προηγουμένου κινητικότητα στο χωριό. Η πλατεία μας ήταν γεμάτη κόσμο, τα στενά, οι εκκλησίες μας. Μάλιστα, αρκετοί επέλεξαν τα σπήλαια του Οσίου Βαρνάβα και Αγίου Τίμωνα. Αρκετοί εξ αυτών είχαν καταγωγή από την κοινότητά μας, οπότε βρήκαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στις ρίζες τους.

 

5. Πείτε μας 2 λόγια για τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή που προγραμματίζονται να γίνουν στην Βάσα.

Δίπλα από το Μουσείο Ζιβανίας, υπάρχει γήπεδο mini football, το οποίο υστερούσε από ιατρείο, ντους και τουαλέτες. Τον περασμένο μήνα ολοκληρώσαμε το έργο, το οποίο στοίχισε γύρω στις 150 χιλιάδες ευρώ και πλέον προσδοκούμε να προσελκύσουμε ομάδες για προπόνηση. Επίσης, έγινε η εκπόνηση αρχιτεκτονικών σχεδίων για την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του ιστορικού, πέτρινου, διπλοκάμαρου γεφυριού της Βάσας. Επιπρόσθετα, έχουμε τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την δημιουργία κοινοτικού πάρκου στον περιβάλλοντα χώρο τους μουσείου μας. Πλέον, αρχίζει ο αγώνας εξεύρεσης κονδυλίων, που θα στοιχίσουν και τα δύο αυτά έργα γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ.  Τέλος, αναμένουμε τις πολεοδομικές άδειες για τον νέο χώρο που βρήκαμε ώστε να δημιουργηθεί νέο κοιμητήριο.

 

 

Διαβάστηκε 967 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top