Διευθυντής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μέσα Γειτονιάς

 

1. Τι σημαίνει για εσάς η Φιλαρμονική του Δήμου Μέσα Γειτονιάς;

Είναι 20 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή μου. Από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε αυτή η φιλαρμονική, είχα εγγραφεί σαν μέλος με την τρομπέτα μου, όταν ήμουν 15 χρονών. Στην συνέχεια, επιστρέφοντας από τις σπουδές μου το 2009, είχα πάρει την θέση του βοηθού μαέστρου και το 2015 έγινα μαέστρος.

 

2. Ποια είναι η πιο δυνατή σας ανάμνηση αυτά τα 20 χρόνια;

Υπήρξαν πολλές σημαντικές στιγμές αλλά ξεχωρίζω τις στιγμές που ζήσαμε στις 9 συναυλίες με τον Διονύση Σαββόπουλο και πολλούς άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες που ήταν μαζί του όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Παντελής Θαλασσινός, η Γιώτα Νέγκα και η Κατερίνα Πολέμη. Βεβαίως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα ταξίδια που κάναμε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Μπρατισλάβα, καθώς και σε αρκετά φεστιβάλ στην Ελλάδα.

 

3. Εάν συγκρίνετε την εποχή που πρωταρχίσατε σε σχέση με το σήμερα, οι νέοι αγαπούν τα μουσικά όργανα ή έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους;

Παρατηρώ την τεράστια αγάπη των νέων να έρχονται κοντά μας για να μάθουν κάποιο όργανο, ώστε να μπουν στο σύνολο της ορχήστρας μας. Τα παιδιά απολαμβάνουν απόλυτα αυτό που κάνουν και δίνουν πραγματικά την ψυχή τους. Χαίρομαι γιατί οι ώρες και ο κόπος που αφιερώνουμε δεν πάει χαμένος.

 

4. Ποιος είναι ο στόχος που θέσατε για αυτή την ορχήστρα;
Ο στόχος είναι και παραμένει πάντα ο ίδιος, δηλαδή όλο και περισσότεροι μικροί και μεγάλοι να ξεκινήσουν να ασχολούνται με την μουσική, είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά. Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, με ένα σωρό προβλήματα, η μουσική αποτελεί ένα μέσο που θα καλυτερεύσει την ποιότητα της ζωής μας. Προτείνω να μάθετε ένα όργανο, να μπείτε σε ένα σύνολο και να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή.

 

5. Πως σκοπεύετε να γιορτάσετε αυτά τα 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας της φιλαρμονικής;

Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια συναυλία που θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, με παλιούς και νέους συνεργάτες, ώστε να τιμήσουμε τα 20 χρόνια στα μουσικά δρώμενα του τόπου. Θέλω να τονίσω πόσο σημαντική είναι η προσφορά του πολύ στενού μας συνεργάτη και μουσικοσυνθέτη Βάσου Αργυρίδη, ο οποίος είναι μαζί μας από το 2014. Ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Λέκκας και η Ηρώ Σαΐα θα ενώσουν τις φωνές τους σε ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι στο χρόνο. Επιπρόσθετα μαζί μας θα είναι ένας άνθρωπος που είναι κοντά στην ορχήστρα τον τελευταίο καιρό, τον Γιώργο Ιωάννου. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να γιορτάσει μαζί μας τα γενέθλιά μας, στις 11 Σεπτεμβρίου η ώρα 20:30, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού.

Διαβάστηκε 1450 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top