Προσωπικός Ιατρός – Ειδικός Παθολόγος

 

1. Γιατί ο κορωνοϊός μεταδίδεται τόσο εύκολα;
Η συγκεκριμένη ασθένεια μεταδίδεται με τα σταγονίδια που μεταφέρει ο αέρας, έτσι ακριβώς όπως μεταδίδεται και μια γρίπη. Δηλαδή αν κάποιος δεν φοράει μάσκα και δεν παίρνει τις προφυλάξεις που πρέπει, όταν βήξει πολύ πιθανό να κολλήσεις.


2. Πείτε μας τα τρία πιο βασικά μέτρα πρόληψης.

Πρώτο και κυριότερο πρέπει να φροντίζουμε τακτικά την προσωπική μας υγιεινή και καθαριότητα. Πλένουμε συχνά τα χέρια μας και μάσκα φοράμε μόνο όταν είμαστε άρρωστοι. Επιπρόσθετα, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε μέρη με πολύ κόσμο και ιδιαίτερα σε εσωτερικούς χώρους. Τέλος, να μην ταξιδεύουμε και ειδικότερα στις χώρες όπου έχουν τεθεί σε καραντίνα.

 

3. Γιατί ο κορωνοϊός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις ευπαθείς ομάδες;

Ο ιός προσβάλει όλες τις ομάδες του πληθυσμού, αλλά στα άτομα τρίτης ηλικίας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Συνήθως άτομα άνω των 65 ετών και ευπαθείς ομάδες όπως για παράδειγμα άτομα με χρόνιες παθήσεις, διαβήτη και καρκίνο είναι πιθανότερο να προσβληθούν από κορωνοϊό. Δεν σημαίνει όμως ότι όποιος ασθενήσει, δεν μπορεί και να το ξεπεράσει. Επαναλαμβάνω ότι είναι ένα είδους γρίπης.

 

4. Αληθεύει ότι ο κορωνοϊός εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες;

Παρόλο που δεν είναι αποδεδειγμένο πιστεύουμε πως ναι, ο ιός είναι πιο ανθεκτικός στο κρύο παρά στη ζέστη. Φυσικά να αναφέρω ότι δεν αποκλείεται να γίνει και μετάλλαξη του και να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα.

 

5. Κατά γενική ομολογία επικρατεί ένας πανικός. Στείλτε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας όσον αφορά τον συγκεκριμένο ιό.

Συστήνω ψυχραιμία και να ακολουθεί πιστά όλα τα μέτρα πρόληψης. Δεν σημαίνει ότι όποιος νοσήσει από κορωνοϊό, θα αποβεί μοιραίο. Είναι θεραπεύσιμο με χιλιάδες παραδείγματα ανά το παγκόσμιο και αναμένουμε να κυκλοφορήσει και το εμβόλιο. Πρέπει να είμαστε υγιείς, ώστε σε περίπτωση που ο ιός έρθει να μας βρει δυνατούς ώστε να παλέψουμε. Το Υπουργείο Υγείας μερίμνησε ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για να μας προστατεύσουν και τα νοσηλευτήριά μας είναι προετοιμασμένα για παν ενδεχόμενο.

Διαβάστηκε 17081 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top