Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού

 

1. Τι εκδηλώσεις να περιμένουμε για τα φετινά Χριστούγεννα στη Λεμεσό;

Ξεκινάμε με την φωταγώγηση του δέντρου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 18:00 και από τις 17:00 θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού. Μετά το άναμμα του δέντρου, θα ακούσουμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από μια διακεκριμένη Λεμεσιανή καλλιτέχνιδα, την Αλίκη Χρυσοχού, στο πιάνο τον Αντώνη Πολυκάρπου και στην κιθάρα τον Βύρωνα Αθηνοδώρου. Φυσικά, το έλκηθρο του Αγίου Βασίλη θα φτάσει με την συνοδεία του. Ακολούθως, θα πάρει την θέση του στον θρόνο και θα μοιράσει πολλά δώρα στα παιδιά. Για όλες τις επόμενες μέρες, χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα ετοίμασαν για εσάς καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Παράλληλα, το εργαστήρι τέχνης φέτος είναι άκρως ανανεωμένο, ώστε τα παιδιά να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και κατασκευές. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Λεμεσού υποδέχεται με εορτασμούς το 2020, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου από τις 23:00 μέχρι τις 00:30.

 

2. Τι πρωτότυπο μας ετοιμάσατε για φέτος;

100 παιδιά απότο Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο, την «Επιλογή», την «Αρμονία» και η παιδική χορωδία «Μελωδίες και Χρώματα» θα βρεθούν επί σκηνής ταυτόχρονα. Μαζί τους θα είναι και η φιλαρμονική του δήμου μας, δηλαδή ακόμη 60 άτομα και μαζί, θα μας τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις 17:00 μέχρι και την ώρα της φωταγώγησης. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα, που θα πρότεινα στους αναγνώστες σας να μην το χάσουν.

 

3. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε με αυτή την δράση;

Εκτός από τα καθιερωμένα εορταστικά τραγούδια, τα 100 παιδιά θα ερμηνεύσουν το «We are the World», θέλοντας να δηλώσουν ότι είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Μας προσφέρουν αγάπη, θετική ενέργεια και αισιοδοξία, γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να τα ακούμε πραγματικά. Υπάρχει άραγε πιο σπουδαίο πράγμα τα Χριστούγεννα από το να ακούς τραγούδια από παιδικές φωνές και μάλιστα ενωμένες;

 

4. Ποιες μέρες η Ανεξαρτησίας θα μετατραπεί σε πεζόδρομο;

Η οδός Ανεξαρτησίας θα πεζοδρομηθεί της Κυριακές 1, 8 και 22 του Δεκέμβρη. Φυσικά αυτό θα το εκμεταλλευτούμε όπως κάθε χρόνο, ώστε το τρενάκι να κάνει τις βόλτες του στην πόλη μας. Αξίζει να σημειώσω ότι οι διαδρομές θα γίνονται εντελώς δωρεάν και οι ώρες που θα λειτουργεί είναι 11:00 – 13:00 και 15:00 – 19:00.

 

5. Πλησιάζοντας στο 2020, πoια η ευχή σας για την πολιτιστική ζωή της πόλης μας;

Η Λεμεσός έτσι κι αλλιώς είναι γεμάτη από πολιτισμό και εκδηλώσεις. Εύχομαι το 2020 να μας φέρει ακόμη περισσότερες, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από πράγματα που τον κάνουν χαρούμενο. Η μουσική, ο χορός, το θέατρο, το τραγούδι δίνουν μια ευχάριστη νότα στην ζωή μας και δη οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού, που είναι οι πλείστες, είναι δωρεάν.

Διαβάστηκε 2300 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top