Διευθυντής Ανακύκλωσης Ρουχισμού ΠΑΣΥΚΑΦ

 

1. Εξηγήστε μας πως οι ανακύκλωση ρούχων βοηθά τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται.

Με τους κάδους ανακύκλωσης ρουχισμού ΠΑΣΥΚΑΦ, για είδη ένδυσης και υπόδησης, ο ΠΑΣΥΚΑΦ συνεχίζει να προσφέρει παγκύπρια τις δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες και προγράμματα, σε άτομα με εμπειρία καρκίνου και τις οικογένειες τους, καθώς και σε προγράμματα διαφώτισης για πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου. Τα άμεσα ωφέλη από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης ρουχισμού είναι η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ, η συμβολή σε ένα καθαρότερο περιβάλλον με την μείωση του ρουχισμού που κατέληγε σε χιλιάδες τόνους στις χωματερές και η εργοδότηση νέων ανέργων για την συλλογή ρουχισμού από τους κάδους παγκύπρια σε καθημερινή βάση. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού ξεκίνησε πιλοτικά στο τέλος του 2013 με την αρχική τοποθέτηση στην επαρχία Λεμεσού και στην συνέχεια στις υπόλοιπες επαρχίες, φθάνοντας σήμερα στους 450 κάδους παγκύπρια καλύπτοντας αρκετούς δήμους και κοινότητες της  ελεύθερης Κύπρου. Η λειτουργία του προγράμματος γίνεται με την χρήση τεσσάρων εμπορικών αυτοκινήτων τα οποία συλλέγουν τον όγκο ρουχισμού καθημερινά από τους κάδους και τον οποίο συγκεντρώνουν στην  κεντρική αποθήκη στην Λεμεσό. Ο διαχωρισμός και κατηγοριοποίηση γίνεται από ένα δίκτυο εθελοντών και συνεργατών, όπου μέρος από τον ελαφρώς μεταχειρισμένο ρουχισμό δίνεται δωρεάν σε άπορες οικογένειες καρκινοπαθών και τα υπόλοιπα τοποθετούνται στα πέντε φιλανθρωπικά καταστήματα παγκύπρια όπου πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Ο υπόλοιπος ρουχισμός ο οποίος δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί τοποθετείτε σε εμπορευματοκιβώτια και αποστέλλεται για ανακύκλωση στο εξωτερικό.

 

2. Tι πρέπει να βάζουμε στους κάδους του ΠΑΣΥΚΑΦ και τι να αποφεύγουμε;

Μέσα στους κάδους ανακύκλωσης ρουχισμού ρίχνουμε είδη ένδυσης και υπόδησης (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη, τσάντες, ζώνες και όλα εντός δεμένης σακούλας. Δεν ρίχνουμε βρεγμένα ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και χαλιά.

 

3. Ο κόσμος πως ανταποκρίνεται στο κάλεσμά σας για ανακύκλωση των παλιών του ρούχων;

Οι ποσότητες ρουχισμού που έχουμε συλλέξει και αποστείλει στο εξωτερικό από τον Οκτώβριο 2013 μέχρι και την 31 Οκτωβρίου  του 2019 ανέρχοναι σε 4,600 τόνοι. Η ανταπόκριση του κόσμου, των οργανωμένων συνόλων και κρατικών υπηρεσιών  στην στήριξη της προσπάθειάς μας και στο έργο που επιτελεί ο ΠΑΣΥΚΑΦ στην κοινωνία, αποτυπώνεται στον πίνακα με την ετήσια αύξηση, της τάξης του 15%. Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι η κοινωνία αγκάλιασε και επέλεξε να συνεισφέρει στην ανακύκλωση ρουχισμού του ΠΑΣΥΚΑΦ παρόλο που στον ίδιο χώρο της ανακύκλωσης ρουχισμού δραστηριοποιούνται και άλλες ιδιωτικές εταιρίες.

 

4. Πόσοι καρκινοπαθείς έχουν βοηθηθεί μέσω αυτής της διαδικασίας;

Με την δική σας στήριξη καταφέραμε το 2018 να καλύψουμε τις ανάγκες 6668 ασθενών και των συγγενών τους σε όλη την Κύπρο, με συνολικό κόστος πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

 

5. Μιλήστε μας για την εκδήλωση που διοργανώνετε σε συνεργασία με την εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ.

Το αυτοκίνητο συλλογής ρουχισμού του ΠΑΣΥΚΑΦ θα βρίσκεται στα γραφεία της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ (Λεωφόρος Ομονοίας 67), την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου από τις 8:00 μέχρι τις 14:00, για να τοποθετήσετε ό,τι δεν φοράτε και να στηρίξετε την προσπάθεια που διοργανώνεται από κοινού με την Εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ  για συλλογή ρουχισμού.

Διαβάστηκε 2780 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top