Πρόεδρος Επαρχιακής Ομοσπονδίας Κυνηγιού & Πρόεδρος Κυνηγητικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου

 

1. Τι πρέπει να προσέχει ένας κυνηγός;

Ως ένας λαός που λατρεύει το κυνήγι, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν αρκετοί κυνηγοί σε κάθε εξόρμηση. Άρα το πρώτο και πιο βασικό μέλημά μας είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο που πυροβολούμε, διότι μπορεί να προκαλέσουμε ατύχημα σε κάποιον άλλον κυνηγό. Επίσης τον χειμώνα πρέπει να προσέχουμε που πατάμε, ειδικά όταν το μέρος είναι άγνωστο, για να μη γλιστρήσουμε και χτυπήσουμε. Φυσικά ο κάθε κυνηγός πρέπει να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να είναι σωστά εξοπλισμένος.

 

2. Ποια είναι τα καλύτερα λημέρια για κυνήγι στην επαρχία Λεμεσού;

Στην επαρχία μας γενικά παρατηρήθηκε αύξηση στην φάσσα και στο περδίκι. Από εκεί και πέρα, στον λαγό υπάρχει μια μικρή μείωση σε σχέση με πέρσι. Στις παράλιες περιοχές της Λεμεσού, δηλαδή από το Πισσούρι μέχρι τον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου, ενδείκνυται για λαγούς. Στα ημιορεινά, δηλαδή στις περιοχές Καλό Χωριό, Ζωοπηγή, Άγιο Κωνσταντίνο, Άγιο Παύλο δεν είναι τόσο αυξημένα τα θηράματα, αλλά στα ορεινά όπως η ευρύτερη περιοχή του Τροόδους και η Πιτσιλιά έχουν μικρή αύξηση.

 

3. Το κυνήγι αποτελεί μια πατροπαράδοτη δραστηριότητα των Κυπρίων. Τι έχετε να πείτε σε αυτούς που το θεωρούν αναχρονιστικό και το κατακρίνουν;

Το κυνήγι είναι αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον. Εμείς οι κυνηγοί το βλέπουμε ως άθλημα περισσότερο, παρά ως μέσον για να καρπωθούμε το θήραμα. Να τονίσω πως οι κυνηγοί ίσως είναι η μεγαλύτερη εθελοντική περιβαλλοντική οργάνωση στην Κύπρο, γιατί είμαστε οι πρώτοι που βοηθάμε σε περιπτώσεις φωτιάς και είμαστε οι πρώτοι που σπεύδουμε στις δενδροφυτεύσεις. Είναι πολύ απλά, τρόπος ζωής.

 

4. Τι έχετε να πείτε για τους κυνηγούς που καταφεύγουν στην λαθροθηρία;

Μετά χαράς να σας πω ότι η λαθροθηρία έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ειδικά μετά τη ρύθμιση εξωδίκων που έγινε από τη Βουλή εδώ και δύο χρόνια, όπου οι ποινές έχουν γίνει αυστηρότερες, κατάφεραν να τη μειώσουν, όχι όμως να την εξαλείψουν. Το είδος λαθροθηρίας που συναντούμε συχνότερα είναι κατά τις μέρες του κυνηγιού, όταν κάποιοι μπαίνουν σε απαγορευμένες περιοχές.

 

5. Ποια τα οφέλη ενός κυνηγού όταν είναι μέλος σε έναν κυνηγετικό σύλλογο;

Πρωτίστως, ενημερώνεται συνεχώς σε ότι αφορά αυτό το άθλημα και είμαστε σε εγρήγορση 365 μέρες τον χρόνο. Επίσης, συχνά διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις.  Ειδικά όταν πλησιάζει η περίοδος του κυνηγιού μαζευόμαστε όλοι στο σύλλογο όπου τρώμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε και φυσικά αυτό αποτελεί μια γιορτή του κυνηγιού.

Διαβάστηκε 2378 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top