Πρόεδρος του Φωτογραφικού Σωματείου ΟΡΑΣΙΣ

 

Τι θα αναμένουμε από το διήμερο φεστιβάλ που ετοιμάζετε;

Το Φωτογραφικό Σωματείο «Όρασις» Λεμεσού διοργανώνει το πρώτο του Φωτογραφικό Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου και θα αποτελεί το πρώτο στο είδος του παγκύπρια. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με άτομα που γνωρίζουν καλά τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης και θα διεξάγουν εργαστήρια και σεμινάρια στους παρευρισκόμενους. Θα υπάρχουν επίσης εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και μαθητικός φωτογραφικός διαγωνισμός. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει  φαγητό, ποτό, παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά, περίπτερα «Arts and Crafts», γκράφιτι, μουσική, τραγούδι, χορευτικά και πολλές άλλες εκπλήξεις. Είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο και η είσοδος είναι δωρεάν. Τα εγκαίνια θα τελέσει Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 11:00.

 

Πώς αποφασίσατε να διοργανώσετε σε πάρκο το 1ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ;

Το πάρκο στο οποίο πραγματοποιείται το φεστιβάλ μας, το υιοθετήσαμε από τον Δήμο Πολεμιδιών πέρσι τον Φεβρουάριο  , κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Νίκου Αναστασίου,  με στόχο να δημιουργήσουμε το πρώτο «Φωτοπάρκο» στην Κύπρο. Στόχος είναι να γίνει ένας χώρος όχι μόνο που θα προσφέρει ευκαιρίες φωτογράφισης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες, αλλά ταυτόχρονα θα δίνει ευκαιρίες και στους νέους να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Γι’ αυτό το λόγο όλα τα έσοδα από το φεστιβάλ θα αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση του πάρκου μας.

 

Ποιες άλλες καινοτομίες θα δούμε στο φεστιβάλ;

Nα σας αναφέρω ότι το σωματείο μας έχει τον δικό του ύμνο. Ο γραμματέας του «Όρασις», ο φίλος Στέλιος καθότι είναι μουσικόφιλος με το που του εκμυστηρεύτηκα την ιδέα να έχουμε ύμνο, μέσα σε 4 μέρες ετοίμασε ένα αγγλόφωνο τραγούδι με τίτλο «Chasing the light», το οποίο ερμηνεύει η κόρη μου. Ακόμα μια πρωτοπορία είναι ότι έχουμε «πρέσβη της φωτογραφίας» ο οποίος είναι ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντό Νίκανδρος Στυλιανού.

 

Ποια η αξία της φωτογραφίας για εσάς;

Η φωτογραφία στην ουσία γράφει την ζωή. Είναι ένα μέσον που αποτυπώνει την στιγμή και μένει για πάντα. Είναι ένα χόμπι για όλες τις ηλικίες, με μια μικρή επένδυση στην αρχή, όμως μαθαίνοντας την αποτελεί πλούτο. 

 

Με ποια αφορμή δημιουργήσατε το φωτογραφικό σωματείο;

Το «ΟΡΑΣΙΣ» δημιουργήθηκε χάρη στην αγάπη μιας ομάδας ανθρώπων για τη φωτογραφία. Αυτή η ομάδα οραματίστηκε τη δημιουργία ενός σωματείου το οποίο θα μπορούσε να ενώσει άτομα από όλη την Κύπρο με ένα και μοναδικό σκοπό, να ασχοληθούν με την κοινή τους λατρεία, την τέχνη της φωτογραφίας.

Επιπρόσθετα το σωματείο έχει πλούσια δράση με διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά σεμινάρια, φωτογραφικά εργαστήρια, εξορμήσεις σε όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, μαθήματα φωτογραφίας και φιλανθρωπικό έργο.

Διαβάστηκε 887 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top