Κοινοτάρχης Κυπερούντας

 

1. Τι να περιμένουμε από το φετινό φεστιβάλ μήλου στην Κυπερούντα;

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κυπερούντας σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας διοργανώνουν το 17ο Φεστιβάλ Μήλου στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει, να περάσει καλά και φυσικά να γευτεί τα προϊόντα μας. Διαγωνισμός γευσιγνωσίας προϊόντων μήλου και παρουσίαση των ιδιοτήτων του μήλου στη μαγειρική από διάσημους σεφ, απόσταξη ζιβανίας από μήλα, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και παιδική γωνιά με παιχνίδια luna park, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που προγραμματίζουμε για το διήμερο.

 

2. Ποια είναι η ιστορία του συγκεκριμένου φεστιβάλ;

Το φεστιβάλ ξεκίνησε παραμονές 28ης Οκτωβρίου με ένα τοπικό χορό στην αίθουσα της κοινότητας. Έπειτα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα και να μετατρέψουμε τη γιορτή σε ένα μεγάλο φεστιβάλ που να έχει την ευκαιρία να το επισκεφθεί πολύς κόσμος. Πλέον θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες γιορτές παγκύπρια, αφού έρχεται κόσμος από όλες τις γωνιές της Κύπρου. Επίσης κάθε χρόνο έρχονται αρκετά άτομα από Αγγλία, ειδικά για το φεστιβάλ μας.

 

3. Ποια η σημασία του μήλου για την κοινότητά σας;

Το μήλο είναι ένα φρούτο που όλοι λατρεύουν. Εδώ στη Κυπερούντα έχουμε μια στενή σχέση με το συγκεκριμένο προϊόν που χάνεται μέσα στα χρόνια. Οι συγχωριανοί μου φτιάχνουν 50-60 διαφορετικά προϊόντα προερχόμενα από το μήλο. Οι κάτοικοι της Κυπερούντας υποδέχονται τον κόσμο με αυτά τα προϊόντα που φτιάχνουν στο σπίτι τους, όχι μόνο από βιοτεχνίες. Σκοπός, να εξασφαλίσουν ένα έξτρα εισόδημα, καθώς επίσης το φεστιβάλ αποτελεί τονωτική ένεση και για τις τοπικές επιχειρήσεις.

 

4. Πόση ανάγκη έχουν τα χωριά μας τέτοιου είδους εκδηλώσεις;

Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος την κάθε περιοχή και να έρθει σε επαφή με τις ρίζες του, αλλά και με τη φύση και τα παράγωγά της, όπως το μήλο. Παράλληλα, σπουδαίο είναι το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ειδικά οι νέοι μας.  

 

5. Αντιμετωπίζει η Κυπερούντα πρόβλημα αστυφιλίας όπως τα άλλα χωριά της ορεινής Λεμεσού;

Η Κυπερούντα είναι το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, με πάνω από χίλιους πεντακόσιους μόνιμους κατοίκους. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι νέοι έρχονται από τις πόλεις και θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα εδώ, δημιουργώντας τις οικογένειές τους . Ελπίζω με όλα τα έργα που προγραμματίζονται και με τα μέτρα που προνοεί το σχέδιο ανάπτυξης Πιτσιλιάς, να έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες.

Διαβάστηκε 2280 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top