Δήμαρχος Γερμασόγειας

 

1. Ποιά η πορεία του Δήμου Γερμασόγειας αυτά τα 25 χρόνια;

Έχει γίνει δήμος το 1994 μετά από δημοψήφισμα, με 5000 κατοίκους τότε, ενώ σήμερα έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί. Ο δήμος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού συνδυάζει θάλασσα, βουνό και ταυτόχρονα τον παραδοσιακό πυρήνα του χωριού. Είναι αξιοσημείωτη η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, σε όλη την επικράτεια του δήμου.

 

2. Ποιό είναι το όραμα σας για το δήμο;

Όπως γνωρίζετε, βρισκόμαστε στο τέλος μίας συζήτησης για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Προσωπικό μου όραμα, είναι ότι σ’ αυτή την προσπάθεια, πρέπει να ξεπεραστούν επιτέλους όλα τα θεσμικά προβλήματα που υπάρχουν, ώστε οι δήμοι να γίνουν πραγματικές Τοπικές Κυβερνήσεις, με δυνατότητες τέτοιες, που να μπορούν να είναι αυτόνομοι και βιώσιμοι. Σ’ αυτή την προσπάθεια, θεωρώ ότι πρέπει να τεθούν οι βάσεις, για τη δημιουργία σύγχρονων πόλεων, όπως όλοι τις φανταζόμαστε. Πιστεύω ότι ο Δήμος Γερμασόγειας μπορεί να μετατραπεί σε μία έξυπνη πόλη, όπου οι υπηρεσίες του να είναι προσιτές και ανθρώπινες, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και σύγχρονες πρακτικές.

                                   

3. Ποιά ήταν η σημαντικότερη στιγμή του Δήμου Γερμασόγειας αυτά τα 25 χρόνια; 

Πολλά έχουν συντελέσει αυτή την 25ετία, δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος μία στιγμή. Ο δήμος έχει αναπτύξει δράση σε όλους τους τομείς, πρωτοπορεί σε περιβαλλοντικά θέματα και θέματα υποδομών. Η όλη προσπάθεια γίνεται για αναβάθμιση του οδικού δικτύου, των χώρων πρασίνου, της κατασκευής αθλητικών χώρων για υγιή ενασχόληση των νέων μας. Στοχεύουμε επίσης, στη μέγιστη προσφορά προς το δημότη, μέσω πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων δράσεων.

 

4. Τι είναι αυτό που σας κάνει υπερήφανο Γερμασογίτη;

Είμαι υπερήφανος για τη συμμετοχή και βράβευση του δήμου μας από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.), με το Παγκύπριο Βραβείο Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου,  υποβάλλοντας τις ενέργειες / δράσεις / λύσεις, του δήμου, στην κατηγορία «Διαχείριση Αποβλήτων».

     

5. Πώς σκοπεύετε να γιορτάσετε τα 25χρονια του Δήμου Γερμασόγειας;

΄Ηδη έχουμε εντάξει στo πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου, έκθεση φωτογραφίας, αναδεικνύοντας το έργο και τη δράση αυτών των χρόνων που πέρασαν. Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με μία εκδήλωση - συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 11 Οκτωβρίου, 2019, στις 8:00μ.μ., στο πάρκο της οδού Αμερικάνας, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Θα απολαύσουμε ένα 90’s πρόγραμμα, με τους δημοφιλείς τραγουδιστές, Δάκη, Μαντώ, Μπίγαλη, και Πωλίνα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί επίσης, με την έκθεση και την προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού, για να φέρουμε στη θύμησή μας, την πορεία των 25 χρόνων του Δήμου.

Διαβάστηκε 622 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top