Κοινοτάρχης Ποταμίτισσας

 

1.Τι θα δει ο κόσμος στο Φεστιβάλ Αλλαντικών που διοργανώνει η κοινότητά σας;

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνουμε το  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Αλλαντικών Ποταμίτισσας. Πρόκειται για ένα ταξίδι γεύσεων στην ιστορία του χρόνου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της εκκλησίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα παραδοσιακά αλλαντικά του τόπου, να παρακολουθήσουν την παρασκευή τους και να περάσουν ευχάριστα τη μέρα τους. Στο χώρο φυσικά θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα πωλούνται αλλαντικά, φαγητά και ποτά. Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα τελέσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

 

2. Tι σας ώθησε να διοργανώσετε αυτό το φεστιβάλ;

Η Ποταμίτισσα  είναι ο ομφαλός της Πιτσιλιάς και ο πεντάδρομος των χωριών Δύμες, Πελέντρι,  Κάτω Μύλος, Αγρίδια και Αγρός. Μάλιστα είναι το πρώτο χωριό που ξεκίνησε να κάνει αλλαντικά, σύμφωνα με το βιβλίο του Νέαρχου Κληρίδη.

 

3. Η Κύπρος παράγει γευστικά και ποιοτικά αλλαντικά;

 Η Ποταμίτισσα και γενικά η Κύπρος βγάζει εξαιρετικά αλλαντικά. Ειδικά τα κρασάτα, θεωρώ πως είναι το «ατού» της επαρχίας Λεμεσού, αφού είναι ιδιαίτερα γευστικά.

 

4. Κατά την άποψή σας ποιο είναι το πιο ιδανικό αλλαντικό για να «τσιλλούμε» την ζιβανία μας;

Όλα τα αλλαντικά ταιριάζουν εκπληκτικά με το εθνικό μας ποτό. Σαν Ανδρέας, βάση του προσωπικού μου γούστου, θα έλεγα πως το ιδανικότερο αλλαντικό για να συνοδεύσουμε τη ζιβανία μας είναι το χοιρομέρι.

 

5. Ποια η επόμενη εκδήλωση που θα διοργανώσει η κοινότητά σας;

Η επόμενη εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο χωριό είναι η Γιορτή του Παλουζέ στις 26 Οκτωβρίου 2019. Καλώ όλο τον κόσμο να μας τιμήσει με την παρουσία του και να γνωρίσει στο πλαίσιο των δύο αυτών φεστιβάλ την υπέροχη και καταπράσινη Ποταμίτισσα. 

Διαβάστηκε 2240 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top