Μουσικολόγος / Mαέστρος Χορωδίας Αγίου Αθανασίου

 

Γνωρίζουμε ότι ετοιμάζετε μια σπουδαία παράσταση. Μιλήστε μας γι’ αυτή.

Η χορωδία του Δήμου Αγίου Αθανασίου ετοιμάζει μια υπέροχη συναυλία με τίτλο «Παθκιά – Παθκιά αφότου έφυγα μακριά σου…» με την Έλενα Χατζηαυξέντη. Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, στο Θέατρο Ριάλτο.

 

Πώς εμπνευστήκατε τον τίτλο της συναυλίας;

Είναι ένας τίτλος βγαλμένος μέσα από την κυπριακή παράδοση, γιατί η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στα τραγούδια του τόπου μας. Παρόλα αυτά μην περιμένετε να ακούσετε κλασικά τραγούδια όπως η «Τηλλυρκώτισσα» ή «Ψιντρή βασιλιτζιά μου», γιατί έχουμε προσεγγίσει τα κομμάτια με μια σύγχρονη ματιά. Θα υπάρχουν 8 νέες συνθέσεις και 12 διασκευασμένα κυπριακά τραγούδια, που δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά. Επίσης η Έλενα Χατζηαυξέντη, δεν θα τραγουδήσει απλά με την σπουδαία φωνή της, αλλά θα χρησιμοποιήσει την ιδιότητα της ως ηθοποιός για να ερμηνεύσει τα κομμάτια.

 

Ποιοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συναυλίας;

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου Μαρίνο Κυριάκου, το δημοτικό συμβούλιο, την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής Λία Λεβέντη και την Πρόεδρο της επιτροπής της χορωδίας Σαλώμη Μαυρουδή. Ήταν μια συνολική δουλειά και χωρίς την βοήθεια αυτών των ατόμων δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε αυτή την βραδιά.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την χορωδία του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

Η χορωδία μας ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από 50 άτομα. Είχαμε και έχουμε πάντα την στήριξη και του τέως Δημάρχου κ. Χατζηττοφή αλλά και του νυν Δημάρχου κ. Κυριάκου. Καταφέραμε να λάβουμε μέρος σε 4 χορωδιακά φεστιβάλ στο εξωτερικό και να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στην Κέρκυρα το 2016. Η πιο σημαντική συναυλία της χορωδίας είναι αυτή που θα γίνει σε λίγες μέρες στο Ριάλτο, η οποία πιστεύω ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στον πολιτισμό τόσο στη Λεμεσό, όσο και στην Κύπρο ευρύτερα. 

 

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την συγκεκριμένη χορωδία;

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα μέλη της δεν είναι επαγγελματίες μουσικοί. Δηλαδή δεν ξέρουν να διαβάζουν νότες, ούτε έχουν μουσική προπαιδεία. Άρα το μόνο που τους ενώνει είναι η αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι και τη μουσική σύμπραξη και αυτό είναι το κλειδί για μια καλή χορωδία. 

 

Διαβάστηκε 1324 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top