Γενικός Αρχηγός και Υπεύθυνος εκδηλώσεων της ποδοφαιρικής ομάδας Δήμου Λεμεσού

 

1. Ποια η σημασία των «Λεμεσίων» για την πόλη μας;
Ο Δήμος Λεμεσού στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, υιοθέτησε το1998 πρόταση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία μιας ομάδας δημοτικών συμβούλων, υπηρεσιακών και φίλων του αθλητισμού. Η πρόταση αυτή αφορούσε την διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. στη μνήμη του πρωταθλητή, προπονητή, δασκάλου και αθλητικού παράγοντα Μάριου Αγαθαγγέλου. Μετά αποφασίστηκε η επέκτασή της, διοργανώνοντας το 1999 τα πρώτα «Λεμέσια». Σήμερα έχουν καταστεί θεσμός και αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της πόλης, αφού έχουν πλέον αφήσει το στίγμα τους στα αθλητικά δρώμενα ολόκληρης της Κύπρου. Είναι η μόνη αθλητική εκδήλωση παγκύπρια, που έχει τόσο μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, χρονική διάρκεια και ποικιλομορφία στη συμμετοχή αθλημάτων και άλλων εκδηλώσεων.


2.Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της διοργάνωσης που ετοιμάζετε;

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δήμου Λεμεσού εκτός από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς της προς τον συνάνθρωπο και ευρύτερα προς την κοινωνία, διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με σκοπό την οικονομική βοήθεια σε διάφορα ευαγή ιδρύματα. Σε αυτές περιλαμβάνεται και ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας που διοργανώνουμε στις 8 Ιουνίου, στο Λανίτειο Στάδιο.


3. Πού θα διατεθούν τα έσοδα του αγώνα;

Όλα τα έσοδα από τον φιλανθρωπικό αγώνα θα διατεθούν στον Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό Κύπρου.


4. Πότε ιδρύθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα του Δήμου Λεμεσού και σε ποιο πρωτάθλημα αγωνίζεται;

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δήμου Λεμεσού ιδρύθηκε το 1969 από υπαλλήλους - ποδοσφαιριστές των τριών ομάδων της πόλης μας (AΠΟΛΛΩΝΑ, ΑΕΛ, ΑΡΗΣ) με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ υπαλλήλων του Δήμου καθώς και με υπαλλήλους άλλων οργανισμών. Από το 1993 η ομάδα έχει ενταχθεί στην Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Λεμεσού (Ο.Ε.Π.Λ) και συμμετέχει ανελλιπώς μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα που διεξάγεται με μεγάλες διακρίσεις. Σε όλες αυτές τις προσπάθειες υπάρχει διαχρονικά στήριξη τόσο από τον εκάστοτε Δήμαρχο όσο και από την Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού του Δημοτικού Συμβουλίου.

5. Σε ποιους τομείς βοηθάει ο αθλητισμός μέσα από σε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπως γίνεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει ως πρώτιστο στόχο την ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών που συμμετέχουν από διάφορους οργανισμούς. Ωστόσο προβάλλει ιδεώδη όπως ο υγιής ανταγωνισμός, η άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες, στοιχεία απαραίτητα για τη πνευματική και σωματική καλλιέργεια του ανθρώπου.

Διαβάστηκε 1173 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top